Tronsonul care traversează localitatea va fi asfaltat integral. Consiliul Județean Cluj a demarat o serie de lucrări de întreținere curentă și periodică pe drumul județean 161D, în zona localității Jichișu de Jos.

Acestea vizează sectorul cuprins între km 0+000 și km 3+700 și se vor finaliza cu asfaltarea integrală a acestuia, inclusiv pe raza localității.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Odată finalizate, lucrările vor genera numeroase beneficii pentru toți cei care tranzitează acest sector dar, mai ales, pentru locuitorii din zonă întrucât acest drum asigură singura legătură directă cu municipiul Dej”.

Operațiunile vor consta în frezarea zonelor de carosabil deteriorate, plombări cu îmbrăcăminte asfaltică, tratarea burdușirilor și a tasărilor, aducerea la profil și completarea acostamentelor, asigurarea scurgerii apelor, curățarea șanțurilor, a rigolelor și a podețelor, ridicarea la cotă a căminelor carosabile, reprofilarea drumurilor laterale și a podețelor, refacerea timpanelor și a camerelor de cădere, întreținerea drumurilor de acces și a podețelor laterale și realizarea acceselor la proprietăți.

În această etapă se realizează șanțuri, accese la proprietăți și podețe, precum și alte lucrări în vederea asigurării frontului de lucru.

coral