Consiliul Judeţean Cluj aduce la cunoştinţa locuitorilor din zonă şi a participanţilor la trafic faptul că, în cadrul programului de lucrări ce vizează îmbunătățirea infrastructurii rutiere a judeţului,  pe drumul judeţean 103H Bologa – Săcuieu au demarat o serie de lucrări de întreținere. Este, astfel, vizat un tronson cu o lungime de aproximativ 9 kilometri, de la kilometrul 3+320 până la kilometrul 12+250.

Lucrările de întreţinere constau în plombări, burdușiri, curăţarea podeţelor, şanţurilor şi rigolelor, precum şi tăierea lăstărișului din vecinătatea căii de rulare și montarea de parapeți metalici în zonele unde situația o impune.

În etapa actuală, se execută lucrări de frezare a carosabilului deteriorat.

Importanța drumului judeţean 103H Bologa – Săcuieu este dată de faptul că acesta face o legătură rapidă şi utilă între DN1 (prin localitatea Bologa) şi drumul judeţean 108C care traversează zona turistică Răchiţele – Prislop – Ic Ponor, scurtându-se în mod apreciabil un traseu care necesita folosirea DN1, din localitatea Bologa până la Huedin, apoi a DN1 R, de la Huedin până în localitatea Călata, şi a drumului judeţean 108C, pe direcţia Călata – Mărgău – Scrind.

coral