Consiliul Județean Cluj a efectuat vineri, 17 mai 2019, recepția finală a investiției „Dezvoltare Parc Industrial Tetarom I, edificare Clădiri, Extindere şi Modernizare Infrastructură”, proiect european finanțat în proporție de 50% prin intermediul Fondului European de Dezvoltare Regională – Programul Operațional Regional 2007-2013, odată cu această etapă proiectul devenind pe deplin funcțional.

Astfel, în cadrul P.I. Tetarom 1 situat în zona străzii Tăietura Turcului din municipiul Cluj-Napoca, au fost recepționate mai multe obiective care au făcut obiectul acestui proiect european de extindere a infrastructurii de business, respectiv un imobil de birouri cu regim de înălţime D + P + 5E, un sediu administrativ, două hale de depozitare, o parcare auto și un drum tehnic de acces prin spatele halei numărul 2.

În ceea ce privește strict cele patru imobile realizate de Consiliul Județean Cluj, suprafața utilă a acestora este de peste 9.500 mp, după cum urmează:

  • Imobilul de birouri dispune de o clădire cu demisol, parter și cinci etaje, având o suprafață utilă totală de aproximativ 3.463 de mp.
  • Sediul administrativ dispune de un regim de înălțime D+P+2E la P, suprafața utilă totală a construcției fiind de 1.631,71 de mp.
  • Prima hală de depozitare dispune de un regim de înălțime parter, cu o suprafață construită la sol și desfășurată de cca. 2.903 mp, suprafața utilă totală fiind de 2820,05 mp. 
  • Cea de-a doua hală de depozitare, la fel ca prima, se desfășoară doar la nivelul parterului, suprafața utilă a acesteia fiind de 1.673,44 de mp.

În perioada imediat următoare Consiliul Județean Cluj va proceda la predarea imobilelor către Tetarom S.A. în vederea dării lor în exploatare, prin punerea acestora la dispoziția agenților economici care și-au manifestat dorința de a își desfășura activitatea în respectivele spații.

Lucrările de construcții recepționate cu acest prilej au fost executate în baza contractului încheiat între Județul Cluj, prin Consiliul Județean Cluj și Asocierea ACI CLUJ S.A., NORD CONFOREST S.A., ELECTROMONTAJ S.A., valoarea totală a proiectului fiind de 61.464.221,79 lei, din care suma nerambursabilă solicitată s-a ridicat la 30.732.110,89 lei.

Reamintim în acest context faptul că obiectivul general al proiectului de extindere cu 16,8 hectare a Parcului Industrial Tetarom I îl constituie creșterea calității vieții și crearea de noi locuri de muncă prin dezvoltarea structurilor de sprijinire a afacerilor în zona metropolitană Cluj-Napoca. Darea în exploatare a acestor imobile ultramoderne va avea, cu certitudine, un impact semnificativ în ceea ce privește atragerea de noi investiții și accelerarea dezvoltării economice a Clujului.

coral