Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a inițiat un proiect de hotărâre care urmează să fie dezbătut în cadrul proximei ședințe ordinare a forului administrativ județean și care vizează rectificarea bugetului prin alocarea de noi fonduri suplimentare, pentru 12 spitale clujene.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Cunoaștem faptul că sistemul sanitar este supus unor provocări continue în contextul epidemiologic actual și tocmai de aceea am decis să răspundem afirmativ solicitărilor formulate atât de spitalele noastre, cât și de cele aflate în subordinea altor instituții locale sau centrale. Este vorba despre o sumă extrem de consistentă pe care vrem să o alocăm instituțiilor medicale clujene, circa 4 milioane de lei, bani care, cu siguranță, vor ajuta spitalele vizate să răspundă cât mai bine tuturor provocărilor pandemiei.”

Consiliul Județean Cluj va aloca suma de 2.280.000 lei pentru patru dintre spitalele aflate în subordine, respectiv Spitalul de Pneumoftiziologie „Leon Daniello”, Spitalul de Boli Infecțioase, Spitalul de Recuperare și Spitalul de Copii. Fiecare dintre aceste unități sanitare va primi câte 570.000 de lei, resurse ce vor fi utilizate, în special, pentru a cumpăra dotările necesare în contextul determinat de pandemia de coronavirus.

De asemenea, forul administrativ județean va aloca 1.600.000 de lei pentru opt spitale din județul Cluj, și anume Institutul Regional de Gastroenterologie-Hepatologie „Prof. Dr. Octavian Fodor”, Spitalul Clinic Județean de Urgență, Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuță”, Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal, Institutul  Inimii „Niculae Stăncioiu”, Spitalul Municipal Gherla, Spitalul Municipal Dej și Spitalul Orășenesc Huedin. Fiecare dintre aceste instituții spitalicești va primi câte 200.000 de lei, bani care vor fi utilizați, cu preponderență, pentru achiziționarea echipamentelor, aparaturilor și consumabilelor necesare pentru a face față cât mai bine pandemiei de COVID-19.

coral