Consiliul Județean Cluj a autorizat lucrările de extindere a rețelei de alimentare cu apă potabilă din localitatea Fodora, comuna Așchileu.

Investiția, în valoare totală de cca. 600.000 de lei, este finanțată de Consiliul Județean dintr-un fond special constituit în vederea realizării acestei categorii de lucrări edilitare.

 Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Peste doi km de conducte vor acoperi necesarul de apă potabilă pentru întreaga populație a acestei localități. Această investiție vine în completarea celei europene, deja demarată, și care vizează extinderea rețelelor de apă în toate comunele situate în proximitatea municipiului Cluj-Napoca”. 

În prezent, satul Fodora deține un sistem de alimentare cu apă care deservește străzile principale ale localității. Din dorința ca întreaga populație a acestei localități să fie racordată la apă, a fost inițiat un proiect de extindere a rețelei și pe arterele secundare.

Concret, noua rețea de apă, în lungime de 2.135 metri, va fi extinsă pe Străzile: 1, 2, Pe Părău, Peste Vale, Ulicioara și Ulița Mare, ocazie cu care vor fi executate branșamente la toate imobilele. Lucrările sunt prevăzute să dureze șase luni.

Alimentarea rețelei se va realiza din rezervorul de acumulare existent în localitate și care deservește gospodăriile deja branșate. Întregul sistem de alimentare cu apă va fi gestionat de Compania de Apă „Someș”.

coral