Consiliul Județean Cluj a semnat contractul pentru demolarea podului situat pe drumul județean 161, la kilometrul 30+977, în localitatea Pâglișa, și construirea unuia nou pe același amplasament.

Necesitatea reabilitării complete a podului a fost determinată de starea de degradare în care se afla acesta. Astfel, în baza propunerii experților în domeniu, s-a luat decizia demolării vechiului pod și construirii unui pod nou.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Ceea ce urmărim este ca toate podurile situate pe drumurile județene să ofere participanților la trafic condiții optime de siguranță și confort. Astfel, avansăm în cadrul unui program mult mai amplu care a demarat prin construirea celor două poduri noi din localitățile Văleni și Jichișu de Jos și ale căror lucrări au fost finalizate în cursul anului trecut.”

Noul pod va avea o lungime de 34,60 metri și o singură deschidere în lungime de 25,40 metri, aceasta reprezentând distanța între două picioare de pod. În ceea ce privește partea carosabilă, aceasta va avea lățime de 7,80 metri. De asemenea, vor exista două trotuare cu o lățime de 1,15 metri.

În ceea ce privește calea de rulare, aceasta este prevăzută cu hidroizolație performantă, protecție pentru hidroizolație și două straturi de asfalt. Nu în ultimul rând, în cadrul investiției vor fi executate lucrări de amenajare a albiei, prin realizarea de ziduri de dirijare.

Pe  parcursul execuției lucrărilor la noul pod circulația rutieră se va derula pe unul provizoriu în lungime de 14,80 metri, amplasat în amonte de podul existent și care va fi realizat din elemente prefabricate.

Investiția are o valoare de 6.305.521 de lei, fără TVA, finanțarea fiind  asigurată prin Programul Național de Investiții ,,Anghel Saligny”. Lucrările vor demara la începutul anului viitor, de îndată ce condițiile meteorologice vor permite desfășurarea în bune condiții a acestor categorii de operațiuni. Durata maximă de execuție este de 36 luni de la data emiterii ordinului de începere.

coral