News Flash:

Consiliul Județean sprijină construirea unui centru de sănătate în comuna Săvădisla

24 Noiembrie 2021
263 Vizualizari | 0 Comentarii
Centru Savadisla

Consiliul Județean Cluj va supune spre aprobare, în cadrul proximei ședințe a deliberativului clujean, proiectul de hotărâre inițiat de președintele Alin Tișe care vizează demararea demersurilor juridico-cadastrale necesare în vederea trecerii unui teren, în suprafață de 5.000 mp, din proprietatea județului Cluj în proprietatea comunei Săvădisla.

Scopul acestui demers este acela de edificare a unui centru medical la standarde europene, cu multiple funcțiuni sanitare, care să asigure servicii de cea mai bună calitate pentru cei aproximativ 4.250 de locuitori ai comunei Săvădisla.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Am răspuns afirmativ solicitării comunei Săvădisla de a edifica un centru de sănătate modern pe un teren aparținând Consiliului Județean. Principalii beneficiari vor fi locuitorii comunei, cei care nu vor mai trebui, astfel, să parcurgă peste 20 de km până la Cluj-Napoca pentru investigarea unei probleme de sănătate care poate fi rezolvată local”.

            În momentul de față, comuna Săvădisla deține un dispensar sanitar care însă funcționează într-o clădire foarte veche, într-un spațiu impropriu desfășurării unui act medical în condiții optime din punct de vedere igienico-sanitar.

            În valoare totală de aproximativ 4.000.000 de lei, investiția va fi realizată de Primăria comunei Săvădisla din fonduri europene și din alocări bugetare guvernamentale. În momentul de față este deja demarată procedura de proiectare (PT).

            Terenul vizat de construirea acestui centru medical este în proprietatea Consiliului Județean Cluj și în administrarea Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello”, spital care deține în Săvădisla o secție TBC dedicată îngrijirii bolnavilor de tuberculoză. Dezlipirea acestei suprafețe de teren nu va afecta în niciun fel funcționalitatea Sanatoriului, întreaga zonă fiind gândită a funcționa în sistem integrat.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

Galerie Foto

Screenshot_2021_11_24_at_14.41_.18_.png
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1054 (s) | 22 queries | Mysql time :0.033170 (s)