News Flash:

Consiliul Judetean Cluj incearca sa salveze societatea Clujana de la insolventa

3 Iunie 2013
1436 Vizualizari | 0 Comentarii
Pentru ca producatorul de incaltaminte sa evite intrarea in insolventa, Consiliul Judetean promite o infuzie de capital, in speranta ca, astfel, vor putea fi acoperite toate datoriile inregistrate catre stat.

Insolventa iese din discutie, pe moment, in planul pentru redresarea societatii Clujana. In calitate de actionar majoritar, Consiliul Judetean va incerca sa faca o infuzie de capital, in speranta ca managerii acestei societati se vor descurca sa aduca noi contracte, astfel incat sa poata asigura functionalitatea fabricii, iar ulterior chiar un profit. Beneficiind de aceasta infuzie, societatea va putea scapa de datoriile pe care le are catre stat si va capata increderea unor parteneri, a transmis liderul Consiliului Judetean, Horea Uioreanu.

Daca societatea Clujana n-ar avea datorii de peste 1,3 milioane de euro, s-ar putea descurca acceptabil, dat fiind faptul ca intre timp s-au mai semnat cateva contracte pentru productie in regim lohn - a comentat Uioreanu. In urma cu cateva zile, acesta afirma ca ia in calcul posibilitatea de a cere ca societatea Clujana sa intre in insolventa. De altfel, unele surse informau, la momentul respectiv, ca liberalii ar face presiuni pentru ca fabrica de incaltaminte sa ia calea insolventei. Noul director al societatii, Dorinel Sumlea (numit in aceasta functie de reprezentantii PSD), preciza ca nu crede ca insolventa ar putea fi o solutie pentru redresarea fabricii. La randul lor, social-democratii anuntau, prin liderul lor, Remus Lapusan, ca nu vor sustine o astfel de masura si ca noii manageri trebuie sa arate ca exista posibilitatea ca societatea sa se relanseze.

Cu aceeasi teza vine, acum, si presedintele CJ, apreciind ca o infuzie de capital social ar rezolva cea mai mare problema cu care se confrunta societatea. „Daca datoria pe care o are Clujana catre stat, de 1,3 milioane de euro, ar fi platita, activitatea societatii nu ar mai fi afectata. Acesta este motivul pentru care m-am gandit ca ar fi bine sa facem o infuzie de capital si sa vedem apoi cum vor evolua lucrurile. Treptat, aceasta datorie poate fi achitata, iar daca intre timp creste si numarul contractelor, cu siguranta ca situatia societatii se va imbunatati foarte mult", a comentat Uioreanu, citat de ziuadecj.ro.

El a afirmat ca a renuntat la ideea insolventei deoarece aceasta ii speria pe potentialii parteneri. „Insolventa nu e echivalenta cu falimentul, dimpotriva, iar in strainatate, firmele inteleg foarte bine importanta acestei proceduri juridice, care are menirea sa salveze si nu sa inchida. Din pacate, insa, la noi lucrurile nu sunt privite asa. Am inteles ca, in momentul in care s-a vorbit despre posibilitatea insolventei in cazul Clujana, managerii nu au mai putut semna un contract, pentu ca partenerii lor s-au speriat. Prin urmare, mi-am spus ca merita sa mai facem un efort. Venim cu aceasta infuzie de capital, se platesc datoriile, se semneaza mai multe contracte, pastram locurile de munca si poate pe viitor reusim sa relansam si brandul Clujana, pentru ca la acest moment se lucreaza mai mult in lohn", a spus Uioreanu. In prezent, in fabrica lucreaza 400 de persoane. Infuzia de capital pentru aceasta societate ar urma sa fie propusa spre aprobare plenului Consiliului Judetean.

 
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

insolventa redresarea clujana actionar majoritar consiliul judetean
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2020 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.3244 (s) | 23 queries | Mysql time :0.012465 (s)