News Flash:

Consiliul Județean va reabilita conacul care găzduiește Centrul de zi pentru vârstnici din Luna de Jos

19 Aprilie 2021
455 Vizualizari | 0 Comentarii
Centru de zi Luna de Jos 1

Consiliul Județean Cluj a emis certificatul de urbanism necesar în vederea autorizării lucrărilor de modernizare a corpului de clădire cu destinația Centru de zi amplasat în satul Luna de Jos din comuna Dăbâca.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: “Scopul investițiilor pe care le vom derula este de a îmbunătăți atât condițiile de găzduire, recuperare și asistență medicală oferite acestor seniori cât și de a asigura un climat optim pentru realizarea de către personalul angajat a activităților specifice”.

Imobilul-conac în care își desfășoară activitatea Centrul de zi pentru îngrijirea persoanelor vârstnice din satul Luna de Jos este unul foarte vechi, fiind construit în secolul al XVII-lea.

Din cauza faptului că imobilul, cu o suprafață construită de peste 655 mp, nu a beneficiat în ultimii ani de investiții majore, Consiliul Județean Cluj a luat decizia reabilitării acestuia. Astfel, conform proiectului tehnic, vor fi refăcute, de la zero, finisajele interioare, va fi înlocuită întreaga tâmplărie și vor fi schimbate toate rețelele de instalații. De asemenea, în vederea conformării la normativele în vigoare referitoare la securitatea la incendiu, vor fi montate instalațiile necesare semnalizării și detecției împotriva incendiilor.

În valoare totală de 1.187.848 lei, investiția va fi finanțată integral din bugetul Consiliului Județean Cluj.

Centrul de îngrijire și asistență Luna de Jos este unul din cele 13 unități rezidențiale și de zi pentru adulți aflate în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj. În cele trei clădiri ale unității sunt găzduiți cca. 85 de beneficiari cu diverse dizabilități fizice sau  mentale.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

reabilitare
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1083 (s) | 22 queries | Mysql time :0.036800 (s)