News Flash:

Consiliul Local Florești a votat un proiect de bugetare participativa în valoare de 1 milion de lei

27 Ianuarie 2021
513 Vizualizari | 0 Comentarii
floresti

În cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Florești de astăzi s-a adoptat hotărârea pentru implementarea proiectului de bugetare participativă.

În cadrul ședinței s-a hotărât alocarea sumei de 1 milion de lei din bugetul local al comunei pentru proiectele selectate. Pot fi selecționate maximum două proiecte, iar suma maximă pentru fiecare este de 500.000 de lei.

Proiectul de hotărâre a fost votat în unanimitate în ședința ordinară a Consiliului Local Florești din 27 ianuarie.

„Dacă există multe proiecte și este o solicitare din partea cetățenilor, ei sunt implicați, votează și își aleg proiectele care vor fi implementate.

În cazul în care vor fi și alte proiecte și nu s-au clasat în acele două proiecte devin proprietatea unității administrativ teritoriale și pot fi puse în aplicare în funcție de bugetul disponibil și de necesitățile comunei. Vreau să-i felicit pe toți consilierii locali că s-au pus la masă și au lucrat la un proiect care să intervină în viața publică. Două astfel de proiecte s-au câștigat acum doi ani”, a intervenit Bogdan Pivariu.

Bugetul participativ le permite tuturor cetățenilor din localitate să se implice în luarea deciziilor legate de dezvoltarea localității. Astfel, Primăria propune alocarea bugetară pentru o serie de proiecte, iar cetățenii pot să intervină cu propuneri legate de ceea ce ar trbui îmbunătățit în anul următor.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

floresti proiect bugetare participativa
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1772 (s) | 33 queries | Mysql time :0.070691 (s)