Comisarul șef de poliție Constantin Ilea este noul șef al Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, după ce Mircea Rus a fost demis la data de 2 septembrie.

Pe site-ul oficial al IPJ Cluj se menționează că Ilea, adjunct al șefului IPJ Cluj, va îndeplini, confrom fieșei postului, și atribuțiile de inspector șef al Inspectoratului de Poliție Județean Cluj.

Mircea Rus a fost nevoit să-și ia rămas bun de la șefia Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj, după ce i-a fost retrasă autorizaţia ORNISS, fiind cercetat într-un dosar penal.

Prin urmare, poliţistul nu mai putea ocupa o funcție de conducere în lipsa autorizației care îi garanta accesul la informații clasificate.

Iată comunicatul Inspectoratului General al Poliției Române: „Din data de 2 septembrie 2022, comisar-șef de poliție Mircea Ion RUS a fost eliberat din funcția de inspector-șef al Inspectoratului de Poliție Județean Cluj și pus la dispoziție, conform articolului 27^21 litera d din Legea nr. 360 din 2002 privind Statutul polițistului. Conform fișei postului, atribuțiile funcției de inspector-șef al Inspectoratului de Poliție Județean Cluj vor fi preluate de unul dintre cei doi adjuncți ai inspectorului-șef al Inspectoratului de Poliție Județean Cluj”.

coral