Compania elenă Aktor, constructorul sectorului de autostradă Sebeş-Turda LOT 2, a reacţionat după apariţia imaginilor filmate din dronă care surprind printre altele un pod, care pare montat strâmb.

Reprezentanţii societăţii care lucrează la acel lot de autostradă spun că podul nu a fost montat strâmb, ci este vorba despre o iluzie optică. Această iluzie optică i-ar fi înşelat pe inginerii probabil fără experienţă, care au crezut că podul a fost montat greşit, spun cei de la Aktor.   „Informaţia vehiculată conform căreia podul este montat strâmb este complet eronată, bazată pe lipsa totală de experienţă sau de înţelegere a lucrărilor de o asemenea anvergură. În realitate, este vorba de un efect optic cauzat de unghiul de filmare al dronei în cauză. Senzaţia este accentuată de faptul ca podul este oblic faţă de axul autostrăzii (pentru a fi aliniat cu albia pârâului Geoagiu pe care-l traversează)”, spun reprezentanţii Aktor.  

Referitor la faptul că în imaginile filmate din dronă apar doar doar trei utilaje, iar activitatea de pe şantier este ca şi inexistentă, cei de la Aktor au o explicaţie: Totodată, lucrările ar fi în grafic, conform societăţii elene.   „În aceste zile se lucrează cu peste 100 de muncitori şi 100 de utilaje. Constructorul confirmă pe această cale ca lucrările aferente podului în cauză au fost executate în conformitate cu proiectul de execuţie aprobat, toate lucrările fiind verificate si aprobate de către dirigintele de şantier desemnat, fără sa existe niciun fel de probleme tehnice.  

Referitor la prezenţa scăzută de utilaje precizăm că în luna iulie a acestui an, doar în zona filmată au fost executate peste 100.000 m3 de umplutură în interiorul structurilor de sprijin ale rampelor podurilor, s-a început turnarea ultimului strat de asfalt, uzură, se montează parapeţii şi în luna August vor începe lucrările pentru montaj semnalizare verticală, panouri fonoabsorbante, marcaje rutiere, confirmând astfel că în toamna acestui an lotul 2 al autostrăzii Sebeş Turda va fi dat în trafic.   Totodată, menţionăm că în aceste zile se lucrează cu peste 100 de muncitori şi 100 de utilaje, însă condiţiile meteo de canicula impun mai multe restricţii, dar compania Aktor păstrează ritmul accelerat pentru a finaliza acest proiect”, a transmis societatea Aktor.
 

coral