Ideologul rus de extremă dreapta, Alexander Dughin, supranumit „creierul lui Putin", consideră într-o opinie publicată pe pagina sa de Facebook că războiul din Ucraina este „ultimul război al omenirii”.

„Rusia duce astăzi un război absolut pentru prima dată în istoria sa. Toate războaiele anterioare au fost doar prototipuri, modele relative pentru cel mai important război. Acum, acest război, războiul în curs, este ultimul, final și ireversibil. Evident că nu înțelegem asta încă.

Ceea ce urmează să se întâmple este dincolo de înțelegerea celor care participă la acest război și a celor care l-au început. Pentru prima dată ne confruntăm cu răul pur, absolut, complet. Nu mai este nici parțial, nici relativ. Și nu mai e doar „occidentul”, cu atât mai puțin așa-zisa entitatea efemeră Ucraina.

Ei nu mai contează, oricât de infernali par. Acest rău este ceva mult mai profund ce omenirea nu a mai văzut până acum. Acesta este ultimul război al omenirii. Doar Rusia, împreună cu alți câțiva, stă decisiv, nezdruncinat, de partea dreptății și adevărului. Pentru acest moment istoric am fost creați noi, rușii. Nu știm cum se va termina, dar pregătirile pentru judecata de apoi sunt în toi.

Planeta se desparte în două. Fie de o parte, fie de cealaltă. Omenirea este sfâșiată. Istoria este o mișcare de la unu la doi. La început a fost doar Adam, dar la sfârșit sunt doi: Adam și dublura lui întunecată”, a scris Dughin.

Alexander Dughin este un filozof, sociolog, politician și ideolog ultra-naționalist rus, numit adesea de presa internațională „Rasputinul lui Putin” sau „creierul lui Putin”.

Anul trecut, în luna august, fiica acestuia, Daria Dughina, a murit într-un atentat cu mașină-capcană, la Moscova.

 

 

coral