News Flash:

Continua circul pe tema Centrului de Deseuri. Seplecan cere tragerea la raspundere a celor responsabili pentru dezastrul lucrarilor

27 Octombrie 2014
1049 Vizualizari | 0 Comentarii
Centrul de Management Integrat al Deseurilor este, pe zi ce trece, un proiect tot mai compromis datorita lipsei de reactie a factorilor responsabili si a intereselor ascunse, altele decat cele asumate prin proiect, care amana la nesfarsit construirea acestui obiectiv care este o cerinta a UE si trebuia finalizat inca din 2012.

Executarea lucrarilor a revenit asocierii Atzwanger, Ladurner Impianti, Confort SA si VEL Service. Potrivit consilierului judetean Mihai Seplecan lucrarile de executie au inceput in 2012, anul in care ar fi trebuit sa fie gata predat obiectivul, constructorul fiind Confort SA. La sfarsitul lui 2012 firma a instrat in insolventa si s-a retras din asociere, iar Atzwanger a luat ca subantreprenor pe Napoca Constructii care a continuat lucrarile. De atunci au trecut aproape doi ani in care, nu s-a respectat nici un termen de predare a obiectivului contractat. Doar raportarile au fost optimiste si plata banilor catre constructor. Asta ca sa nu-i mai pomenesc pe cei care, angajati ai CJ Cluj sa supravegheze calitatea si operativitatea lucrarilor, au tacut si si-au incasat banii. Niste bani care se dovedeste acum ca sunt necuveniti.

“De la debutul scandalului privind fostul sef al CJ Cluj, Horea Uioreanu, a mai auzit cineva sa se mai lucreze ceva la asa-zisa groapa de gunoi a Clujului? Mai avem o saptamana pana in noiembrie, vine frigul peste noi, iar situatia “malefica” de la Centrul de Management Integrat al Deseurilor Cluj este aceeasi ca si in luna august cand am atras atentia ca lipsa de interes a conducerii CJ Cluj va pune pe butuci aceasta lucrare. Atunci a trebuit sa cer public desecretizarea rezultatelor unei expertize si numai asa am putut afla dimensiunea dezastrului privind calitatea lucrarilor executate acolo. Demersul meu a fost facut pentru a se putea ajunge la o concluzie in ceea ce priveste continuarea sau sistarea lucrarilor sub acelasi contract, in asa fel incat acesta sa nu fie pus in pericol si judetul sa nu piarda banii europeni de investitie sau, mai rau, sa fim pusi in situatia de a returna si banii cheltuiti in toti acesti ani. De atunci au mai trecut aproape trei luni in care nu s-a mai auzit nici macar zgomotul unei hartii miscate inspre solutionarea problemelor semnalate acolo – exceptie facand zgomotul facut de stiloul vicelui Ioan Oleleu pe o dispozitie de plata catre SC CONFORT SA, firma cu datorii la CJ Cluj si aflata in insolventa, in chiar ziua in care a bagat in incidenta de plata Aeroportul International Cluj.”, sustine Seplecan.

“Asa ca revin si ii intreb pe cei responsabili: ce se mai aude cu Centrul de Management Integrat al Deseurilor, ce anume ati facut concret pentru ca acesta sa fie finalizat la timp, in asa fel incat sa nu se piarda aceasta investitie, pentru a nu ne trezi cu deseurile menajere depozitate in fata caselor clujenilor? Pun in discutie publica rezilierea prezentului contract si initierea procedurilor legale necesare ca cei care se fac vinovati de situatia lucrarilor de la CMID: constructorii, responsabilii cu supervizarea, sa fie identificati si pusi sa returneze banii incasati nemeritat pentru acest obiectiv. Nu este deloc corect pentru cetatenii contribuabili ai Clujului ca cei care au incasat bani pentru a superviza niste lucrari de proasta calitate si nepredate la timp sa se bucure in continuare de beneficii nemeritate.”, mai arata consilierul.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

proiect atzwanger ladurner impianti confort sa vel service cj cluj
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2020 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1180 (s) | 34 queries | Mysql time :0.036012 (s)