Contractul pentru întreținerea Cluj Arena a fost majorat cu peste 10%, cu doar câteva zile înainte de finele anului.. Dacă la câștigarea licitației valoare serviciilor prestate a fost de 569.015 lei, fără TVA, acum prețul a fost majorat la suma de 772.215 lei, fără TVA.

Oficialii instituției au motivat majorarea, conform documentației depuse pe SEAP, prin faptul că ”au fost prevăzute în documentele achiziției inițiale sub forma unor clauze sau opțiuni de revizuire clare, care pot include și clauze de revizuire a prețului”. De asemenea, tot astăzi s-a decis prelingirea contractului cu 4 luni.

Firma care se ocupă de întreținerea Cluj Arena este Eco Garden, o societate clujeană bine înfiptă în contractele publice de întreținere a spațiilor verzi din Cluj.

În 2019, Contractul ”Servicii de mentenanţă şi întreţinere pentru gazonul Stadionului CLUJ ARENA” a fost atribuit acestei firme pentru suma de 238.649 lei, fără TVA.

În septembrie 2018 și ianuarie 2019, CJ Cluj a plătit pentru întreținerea Gazonul de pe Cluj Arena peste două milioane de lei firmei Eco Garden, patronată și administrată de Mircea Bujor Crăciun.

Mai mult, anul trecut și primăria clujeană a atribuit firmei un contract de 1,1 milioane lei pentru amenajarea unui sistem de irigații în Parcul Central, arată Gazeta de Cluj.

În luna septembrie 2018, CJ Cluj a atribuit licitația ” Furnizare sistem de fotosinteza cu analizator pentru dezvoltarea gazonului la stadionul Cluj Arena” firmei Eco Garden Construct pentru suma de 
1.649.900 lei, fără TVA. Firma va trebui să pună la dispoziția administrației județene un ”sistem de fotosinteza artificiala pentru materie vegetala Compus din : – 3 unități – 1 portal – 3 analizatoare cu echipament hardware și software, – Aplicație pentru IOS li Android”.

De altfel, un clujean arată care este modalitatea în care cei de la Eco Garden se ocupă de întreținerea spațiilor verzi din oraș.

coral