Polițiștii clujeni au desfășurat, miercuri, o serie de controale pe raza municipiului Cluj-Napoca, pentru asigurarea respectării normelor de distanțare socială.

”La data de 3 iunie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca au desfăşurat acţiuni preventive pe raza întregului municipiu.

Poliţiştii au acţionat în vederea prevenirii constituirii unor aglomerări de persoane, pentru  diminuarea riscul de răspândire a noului CORONAVIRUS şi asigurarea respectării normelor de distanțare socială”, informează IPJ Cluj.

Totodată, s-a acţionat pentru prevenirea faptelor antisociale, a infracțiunilor cu violență, dar și pentru menţinerea unui  climat de ordine şi siguranţă publică optim.

Activitățile preventive au vizat totodată și traficul rutier clujean.

Poliţiştii din cadrul Secţiei 3 Poliţie Cluj-Napoca au acţionat în intervalul orar 18.00 – 20.00 pe raza de competenţă, cu spijinul lucrătorilor din cadrul Poliţiei Locale Cluj-Napoca. 

”În pofida caracterului predominant preventiv, au fost aplicate 10 sancţiuni contravenţionale, 8 pentru încălcarea unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, alte două conducătorilor auto care nu au respectat normele privind circulaţia pe drumurile publice”, mai transmite IPJ Cluj.

În cartierul Mănăştur, poliţiştii Secţiei 4 Poliţie Cluj-Napoca au acţionat în intervalul orar 23.00 – 01.00.

Acţiunea a vizat în special arterele secundare de drum, 48 de persoane fiind legitimate de poliţişti.

De asemenea, poliţiştii din cadrul Secţiei 5 Poliţie Cluj-Napoca, împreună cu poliţiştii de investigaţii criminale, cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Poliţiei Locale şi I.S.U Cluj, au acţionat pentru prevenirea și combaterea ilegalităților, dar și pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale impuse în perioada stării de alertă.

Activitatea s-a desfășurat în intervalul orar 11.00 – 13.00, în cartierul Grigorescu. 

În cadrul acţiunii au fost legitimate 22 de persoane.

S-au efectuat controale la 9 unităţi economice şi 6 producători agricoli, iar în urma activității de prevenire a fost aplicată o sancţiune contravenţională pentru încălcarea normelor prevăzute de Legea 12/1990 privind efectuarea de activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite. coral