În perioada 24-26 iulie a.c., polițiștii din cadrul Poliției muncipiului Cluj-Napoca au continuat activitățile atât pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară în contextul pandemiei COVID-19, cât și cu scopul prevenirii și combaterii faptelor antisociale și asigurării siguranței rutiere.

 

În activitățile desfășurate au fost angrenați polițiști, jandarmi, polițiști locali, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj, ai Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică, angajați ai Inspectoratului Teritorial de Muncă.

 

Au fost verificate zonele aglomerate, centre comerciale, supermarketuri, piețe agroalimentare, terase și lăcașuri de cult.

 

Totodată au fost derulate activități preventive de informare și verificare a modului de respectare a normelor legale în vigoare pe timpul stării de alertă, în mijloacele de transport în comun, fiind controlate peste 100 de astfel de vehicule.

 

De asemenea, au fost verificate/legitimate peste 250 de persoane.

 

Au fost constatate 75 de abateri și aplicate sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, a normelor rutiere sau a celor privind conviețuirea socială, a ordinii și liniștii publice. coral