News Flash:

Copii din scolile clujene din mediul rural vor participa in activitati ecologice

4 Februarie 2013
2814 Vizualizari | 0 Comentarii
Elevii claselor primare din scolile clujene din mediul rural vor fi angrenati timp de10 saptamani, in perioada februarie - martie, in activitati ecologice. Primul atelier incepe in 6 februarie, la Scoala Gheorghe Sincai din Floresti.

Programul educational este unul pilot, desfasurat de asociatiile Green & Wild si Inceptus Romania, se adreseaza unui numar de 100 de elevi din mediul rural clujean. Proiectul se va desfasura pe parcursul a 10 saptamani, in perioada februarie - martie, si cuprinde mai multe componente principale de activitati practice: componenta educativa (invatarea copiilor despre mediu, protectia mediului, importanta protejarii mediului), metode educative (jocuri, povesti, exemplificari grafice, desene), componenta creativa (ateliere de creatie folosind materiale reciclabile, organizarea unui concurs cu lucrarile copiilor) si componenta de responsabilizare ecologica (reciclare selectiva in scoli- se vor introduce in salile de clasa cosuri de gunoi pentru reciclare selectiva, etichetate pe culori si identificate cu personaje din povesti).

Toate materialele utilizate in cadrul programului educativ vor fi adaptate la nivelul copiilor din grupa de pregatire. Se vor folosi carti de colorat, povesti cu mesaj ecologic, personaje de poveste care vor intreprinde activitati de reciclare, jocuri tematice, identificarea reciclarii selective pe coduri de culori.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

programul educational green wild inceptus romania mediu educativ
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2020 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1005 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014688 (s)