De aproape o lună, câțiva copii din Odesa își vând jucăriile pentru a ajuta armata ucraineană. Aceștia și-au aranjat o tarabă în centrul orașului, decorată cu steagul galben-albastru al țării lor și spun că banii strânși vor fi donați pentru ca „Ucraina să învingă Rusia mai devreme”.

Cei patru școlari merg să-și vândă jucăriile după terminarea orelor și în weekend, iar în cazul unei alarme alarme aeriene se retrag la cel mai apropiat adăpost din zonă. Inițiativa a venit din partea acestora, luând prin surprindere reprezentanții unui centru de voluntariat, preluat de libertatea.ro.

Își vând jucăriile pentru a sprijini armata ucraineană

Cei patru copii au mărturisit că își doresc să se întoarcă la normalitate. Conștientizând ceea ce se întâmplă în țara lor, au decis să-i ajute pe cei care au nevoie.

„Strângem bani și îi predăm armatei. Acum țara noastră este în război și dorim ca Ucraina să învingă Rusia mai devreme. Dăm banii strânși mamelor noastre, care îi oferă mai departe celor care au nevoie de ei”, a povestit unul dintre copii.

„Lucrăm și în weekend, când suntem mai relaxați”, a spus altul.

Din banii strânși se cumpără materiale pentru vestele antiglonț

Mama unuia dintre copii a declarat că banii sunt redirecționați asociațiilor de voluntari care lucrează îndeaproape cu armata și sunt folosiți, în special, pentru achiziționarea materialelor pentru vestele antiglonț.

„A fost ideea lor, nimeni nu le-a impus ceva anume. Inițial, au venit cu noi la un centru de voluntariat, unde de făceau uniforme de camuflaj, apoi au decis să-și vândă propriile jucării sau să strângă altele, din donații, pentru a le vinde ca să obțină bani pentru armata noastă”, a explicat aceasta.

 

coral