Peste 2.500 de lei, materializați într-o ladă frigorifică și rechizite, zeci de kilograme de fructe și legume, produse apicole, dulciuri de casă, produse de igienă personală și obiecte de uz casnic au fost donate de Asociația Produs de Cluj, entitate care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, Asociației Filantropice Sfântul Onufrie din Florești.

Campania umanitară de strângere a fondurilor și produselor a avut loc la finalul Zilelor Recoltei 2020 și s-a bucurat de sprijinul partenerilor tradiționali ai Asociației, producători și artizani clujeni.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „În cei 10 ani de existență, partenerii noștri au demonstrat de nenumărate ori că știu nu doar să se ajute reciproc, ci și să sprijine oameni în nevoi. Și nu puteam alege un destinatar mai potrivit, ținând cont de faptul că și noi și beneficiarul donațiilor avem drept scop promovarea culturii și spiritualității tradiționale. Poate că la prima vedere sumele și cantitățile nu sunt impresionante, dar ele vin partea unei categorii socio-economice grav afectată de pandemie, micii întreprinzători locali, care derulează afaceri de familie și pentru care acest an nu a fost unul foarte profitabil. Răspunsul la solicitarea de donație a fost peste așteptări și suntem convinși că vom reveni la Florești cu cele mai bune de pe la noi.”

Donațiile primite de Asociația Produs de Cluj vor sprijini continuarea proiectelor derulate de Asociația Sfântul Onufrie, respectiv vor acoperi o parte din necesitățile copiilor aflați în Așezământul de la Florești, copii separați temporar sau definitiv de familia lor.

coral