Copiii cu vârstele curprinse între 6 și 12 ani nu mai trebuie să prezinte un test COVID-19. Această decizie a fost luată de Comitetul pentru Situații de Urgență. Mai mult de atât, în ceea ce privește certificatul verde, documentul va fi valabil și în mall-uri.

Copiii sub 12 ani nu mai trebuie testați! La mall se va intra cu certificat verde

Noua hotărâre adoptată de Comitetul pentru Situații de Urgență privește testele pentru copiii cu vârste sub 12 ani. Aceștia nu mai sunt obligați să se testeze împotriva COVID-19, așa cum era anunțat inițial.

Totodată, hotărârea mai prevede și delimitarea la nivelul mall-urilor în care își desfășoară activitatea mai mulți operatori economici, dar și a zonelor de servire de alimente sau băuturi alcoolice ori nealcoulice.

În aceste locuri se va putea intra doar cu certificatul verde din care reise că aveți vaccinul, ori v-ați testat sau ați trecut prin boală.

Mai mult de atât, în afara acestui aspect, cei vaccinați, testați sau cu documentul care prevede trecerea prin boală vor putea să iasă din locuințe în timpul carantinei de noapte, acolo unde rata de incidență depășește 6 la mia de locuitori.

La nunți sau botezuri se va intra cu certificatul verde

De asemenea, la nunți sau botezuri, ori alte evenimente de acest tip se va putea intra cu certificatul verde care are același trei opțiuni, fie vaccinare, testarea sau trecerea prin boală.

Cei prezenți vor trebui să respecte însă normele de siguranță sanitară și să încerce pe cât posibil să păstreze distanța socială.

În cluburi însă nu se va putea intra decât cu certificatul verde, dar doar cu condiția vaccinări, fără a mai fi disponibile celelalte două variante.

  coral