Într-o pădure din zona satului Poiana Măgura, judeţul Sălaj a avut loc o tragedie. Un copil de 14 ani a fost confundat cu un urs şi a fost împuşcat în plin. 

„Duminică, la ora 17:30, Inspectoratul de Poliție Județean Sălaj a fost sesizat, prin apelul de urgenţă 112, cu privire la faptul în pădurea aparținând de satul Poiana Măgura, comuna Sărmășag, o persoană a fost rănită prin împușcare.

Din primele verificări efectuate de polițiști a reieșit că, un vânător autorizat, în vârstă de 65 de ani, din comuna Măeriște, care deținea autorizație de vânătoare pentru ziua în curs, și-ar fi lăsat o armă de vânătoare, de calibru 16 milimetri, împreună cu muniția, neasigurate într-o baracă și a ieșit la plimbare.

În acel timp, un alt bărbat, în vârstă de 63 de ani, tot din comuna Măeriște, prezent în baracă ar fi văzut mișcare în pădure și crezând că sunt animale sălbatice, fără a fi autorizat în vederea deținerii de arme și muniții, ar fi luat arma și ar fi executat foc de armă în direcția respectivă.

Un minor de 14 ani, din comuna Măeriște, aflat în pădure, a fost rănit, prin împușcare, în zona abdominală și în membrul superior drept”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Sălaj, pentru sportulsalajean.ro.

Victima a primit îngrijiri medicale la faţa locului, după care a fost transportată cu ambulanţa la secția UPU din cadrul Spitalului Județean de Urgență Zalău pentru îngrijirile de specialitate. 

 

coral