Sunt 28 de zile de când copilul dispărut, în vârstă de numai 7 ani din județul Arad este de negăsit. O desfășurare impresionantă de forțe are loc pentru căutarea lui, iar polițiștii, pompierii, dar și voluntarii străbat zilnic zeci de kilometri pentru a-l găsi.

Operațiunea are loc și în apă, unde trupul băiețelului este căutat cu un sonar, dar și pe cale aeriană, unde un elicopter al MAI survolează de dimineață și până seara.

El este Sebastian Corbei- băiețelul din județul Arad care, de aproape o lună, este în fruntea listei de copii dispăruți fără urmă. De 28 de zile Sebastian este căutat zilnic de o armată de oameni: polițiști, pompieri, jandarmi, voluntari dar și polițiști de frontieră, care au verificat fiecare bucată de pământ, pe o rază de zeci de kilometri de casa părintească a copilului.

Ipoteza căutătorilor: Sebastian ar fi căzut în apă

„Suntem voluntari, veniți din ianuarie aici. Suntem prezenți 8-9 ore pe zi, avem mijloace în teren, am fost aproximativ 5-6 mașini de fiecare dată.- Cum sunt căutările? Văd că sunteți plini de noroi…- Sunt foarte grele, e o cantitate mare de apă în sol lucru care face foarte grele căutările”, spun voluntarii implicați în căutarea lui Sebastian.

Oamenii legii au avut la dispoziție și un elicopter al MAI, o cameră de termoviziune dar și câini de căutare.
Nimic n-a adus, însă, niciun indiciu despre ce s-ar fi putut întâmpla cu bietul copil.

De ieri, de când pompierii din Timiș s-au alăturat misiunii de căutare din Arad, au adus și un sonar cu care au împânzit canalele și puturile din jurul comunei.

Se merge acum pe ipoteza că micuțul este de negasit pentru că ar fi putut să cadă în apă și s-ar fi înecat.
” Mizerie, lemne, stufăriș- Cât coborați? Aproximativ 6 metri”.

Căutările nu se fac doar în fântâni sau în canalele colectoare, ci în întreaga zona. Peste 10 km de jur împrejurul localității. E aproape o lună de când autoriritățile sunt în alertă si peste 700 de ore de când salvatorii îl caută neîncetat pe băiat.

Pe 9 ianuarie micuțul Sebastian a plecat la o stână din apropierea satului unde locuia. Atunci a fost ultima dată când părinții l-au văzut. Spre seară tatăl a sunat la 112 iar de atunci și până acum, rudele au primit zeci de mesaje cu indicii despre băiețel, potrivit stirilekanald.ro.

Un bucureștean spune că l-a văzut pe Sebastian în cartierul Rahova

Ultimul indiciu a venit chiar din Capitală- de la un bărbat care e convins că l-ar fi văzut pe Sebastian în cartierul Rahova. Adică la peste 500 de kilometri de comuna unde copilul locuiește.

„Ne-a zis că ar fi în Capitală, în sectorul 5, l-a văzut în tramvaiul 32. Mi-a zis că a vorbit cu el, că l-a ținut de mână, copilul a fost speriat și a fugit. El a sunat la 112 și polițiștii n-au venit decât după 20 de minute”, a declarat bunica micuțului Sebastian.

Indiciile n-au făcut altceva decât să adâncească misterul. Autoritățile sunt convinse, însă, că băiețelul nu a dispărut din județ și se tem că acesta nu va mai fi găsit în viață. Singura variantă prin care micuțul ar fi putut supraviețui zilelor și nopților geroase ar fi dacă cineva l-a luat în casă și l-a îngrijit în toată această perioadă. coral