COVID-19 face din nou victime în Romania. O familie din Cluj a ajuns într-o situație extrem de disperată. Bunica unei clujence internată în spital, după ce s-a infectat cu noul coronavirus, trece prin momente groaznice. Într-o postare, pe o rețea de socializare aceasta și-a spus oful cu privire la sitemul medical din România și probleme întâlnite în spitale.

Bunica acesteia este grav bolnavă, iar problemele întâlnite în unitățile medicale i-au lăsat un gust amar.

COVID-19 face din nou victime. O bătrână din Cluj trece prin momente extrem de grele

”Bunica mea este grav bolnavă… Și nu doar ea.. Și România noastră e grav bolnavă! Sunt revoltată, epuizată și întristată.. Să vă povestesc pe scurt toate obstacolele prin care am trecut și încă mai trec. Bunica mea a fost depistata cu Covid19, situația s-a agravat, au internat-o la Spitalul din Dej, doar că aici nu există secție de Covid și nici tratament pentru așa ceva.. Deci trebuia dusă la Cluj!

Doar că în Clujul nostru nu mai există locuri, deși la televizor s-a zis că sunt echipați, sunt multe locuri, totul în regulă.. Ca urmare, noi din familie ne-am unit și am dat telefoane peste tot, în toate orașele, la toate spitalele să găsim noi un loc pe secția de Covid. Deci NOI să găsim un loc la spital, deși logic vorbind nu ar fi fost treaba noastră.. Dar dacă doctorii au zis: „Nu avem loc, asta este, nu avem ce face”; am înțeles că „durerea” în cot e mare.. Asta că să mă exprim decent.. Următoarea zi au zis că presiunea e prea mare și au primit mai multe telefoane din toate părțile așa că sunt nevoiți să o primească pe bunica la Cluj.. Zis și făcut!

Doar că în acea noapte s-a mai degradat situația și nu au mai avut loc la terapie intensiva, astfel au transportat-o la Spitalul din Bistrița. Aici s-a discutat că bunica mea ar mai avea o șansă, dacă cineva care a avut Covid i-ar dona sânge pentru plasma! Cei din Bisrita au luat legătura cu noi spunând că au făcut cerere la DSP pentru plasma, dar daca am găsi și noi donatori ar fi și mai rapida intervenția. Ne-am apucat iar de dat telefoane, deoarece niciunul din noi nu am avut virusul și nu am fi compatibili pentru asta…Am găsit chiar 4 donatori, oameni minunați care sunt dispuși să ajute străini! Mai rar așa ceva…” scrie aceasta în postarea să.

coral