Organizatia Mondiala a Sanatatii avertizeaza vineri ca noul coronavirus va afecta ”majoritatea statelor din lume, daca nu chiar pe toate”

Organizatia Mondiala a Sanatatii avertizeaza vineri ca noul coronavirus va afecta ”majoritatea statelor din lume, daca nu chiar pe toate”, transmite Guardian. O mare problema o constituie si pacientii reinfectati, nestiindu-se in acest moment care sunt cauzele pentru care acestia sunt testati pozitiv la scurt timp dupa ce s-au insanatosit.
Avertismentul vine dupa ce, vineri, Nigeria a confirmat primul caz din Africa subsahariana.

“Epidemia devine tot mai extinsa”, a declarat un purtator de cuvant al OMS, Christian Lindmeier, intr-o conferinta de presa sustinuta la Geneva. “Scenariul in care noul coronavirus ajunge in mai multe state, daca nu chiar in toate statele din lume, este ceva ce am luat in calcul de ceva vreme si am si avertizat acest lucru”, a spus el.

Mai multe tari au anuntat vineri primele cazuri de infectii- Nigeria, Estonia, Danemarca, Olanda, Lituania si Mexic, peste 50 de state fiind afectate. In acelasi timp, in Romania au fost confirmate inca doua cazuri.
Lindmeier a adaugat ca OMS analizeaza cu atentie informatiile legate de unii pacienti care sunt reinfectati.

“Trebuie sa studiem cu atentie cum au fost facute testele, cum a fost examinata persoana, daca a fost trecut cu vederea faptul ca virusul a ramas ascuns undeva in organism sau daca s-au reinfectat prin alte mijloace. Nu suntem in situatia de a spune daca este posibil sau nu ca virusul sa fie reactivat in organism sau pacientul sa fie reinfectat. In general, ne-am astepta ca persoana care a fost infectata cu coronavirus sa devina imuna, cel putin pentru o anumita perioada. Insa, repet, asta este ceva ce inca nu stim”, a mai declarat purtatorul de cuvant al OMS, potrivit hotnews.ro

coral