Coronavirusul va deveni permanent, cel puțin așa susține un specialist britanic. Patrick Vallance, a declarat faptul că noul coronavirus va deveni probabil la fel de ”endemic” precum este virusul gripal anual. În momentul de față, studiile cu privire la noul vaccinul pentru coronavirus sunt aproape de final.

Cu toate astea Vallance a spus că este improbabil că vreunul dintre ele să omoare definitiv virusul.

Va deveni coronavirusul permanent?

”Noţiunea de eliminare a Covid-19 nu este corectă, pentru că va reveni”, a spus Patrick Vallance, subliniind că o singură boală a fost ”eradicată cu adevărat” datorită unui vaccin foarte eficace, iar această a fost variolă.

”Nu putem fi siguri, dar cred că este puţîn probabil să ajungem la un vaccin cu adevărat sterilizant, ceva care opreşte complet infecţia, şi este probabil că această boală să circule şi să fie endemică, această este cea mai bună evaluare a mea”, a spus Vallance Comisiei pentru strategia de securitate naţională de la Londra.

Patrick Vallance: “Noul coronavirus va deveni permanent”

”În mod clar, pe măsură ce managementul va deveni mai bun, pe măsură ce vă veţi vaccina, ceea ce va reduce probabilitatea de infecţie şi severitatea bolii … această va începe să semene mai mult cu gripă anuală decât cu orice altceva şi această ar putea fi direcţia pe care vom ajunge, ” a spus el.

Mai mulți specialiști din cadrul companiilor de biotehnologie, dar şi organismele academice din întreaga lume şi-au unit forţele pentru a încerca să creeze un vaccin împotriva noului coronavirus cu o viteză fără precedent, având în vedere agresivitatea acestuia.

coral