O tânără de 29 de ani din Scoţia, mamă a unui băieţel de trei ani, a povestit despre întreaga sa luptă împotriva cancerului. A spus „DA” când cel care i-a fost întotdeauan alături i-a cerut mâna şi aşteaptă cu nerăbdare să poarte rochia de mireasă, dar în acelaşi timp îşi pregăteşte înmormântarea, în aşteptarea inevitabilului: moartea, informează observatornews.ro.

Natalie Sanders, în vârstă de 29 de ani, din Scoția, locuiește împreună cu logodnicul Idrees Mohammed, în vârstă de 24 de ani, și cu fiul lor Zeke, în vârstă de trei ani. Femeia a povestit despre lupta ei contra timp şi dorinţa de a se căsători cu cel care i-a fost alături în cele mai grele momente, după ce a primit diagnosticul teribil: cancer, în stadiu terminal.

În ciuda veştilor proaste, Natalie şi cei dragi au încercat să rămână încrezători, să spere că lucrurile vor fi mai bune şi că tratamentele vor da roade. Nu a vrut în nicio clipă să îşi accepte condiţia şi să îşi aştepte inevitabila moarte. A încercat să se bucure de prezent şi să îşi facă planuri de viitor cu speranţa că boala va dispărea la un momentdat.

„A fost terifiant, dar am încercat să rămân liniștită, aveam toate motivele să cred că tratamentul avea să fie un succes. S-ar putea să fi fost un an prost, dar prognosticul a fost bun și, speram, totul va reveni la normal.

Într-o zi deosebit de proastă din ianuarie 2020, când stăteam întinsă în pat, simțindu-mă epuizată după o ședință de chimio, Idrees m-a strigat să cobor din cameră. El și Zeke stăteau amândoi acolo, îmbrăcați elegant, la costum.

În fața lor se afla un puzzle cu o poză cu noi și cuvintele ‘Vrei să te căsătorești cu mine?’ M-am grăbit să mă întorc la etaj să-mi iau peruca, gândindu-mă: ‘Nu voi fi cheală în ziua în care voi fi cerută în căsătorie’. A fost atât de special.

Deoarece prognosticul părea plin de speranță, am decis să economisim nişte bani și să așteptăm câțiva ani până să ne căsătorim. Mi-am imaginat o nuntă în Elveția în sezonul rece, înconjurată de toți prietenii și familia noastră.

Apoi, în mijlocul tratamentului meu chemo, Covid a lovit. Brusc, a trebuit să rămân în casă pentru a mă proteja de virus şi nu îmi mai puteam vedea prietenii sau familia, cei care m-au susţinut atât de mult.

Au urmat mai multe analize și o scanare CT. Când medicul specializat în oncologie i-a sugerat să îl aducă pe Idrees a doua zi la programare, ştia ce urmează, potrivit Mirror.
„’Știu că cancerul s-a întors, dar vă rog să-mi spuneți că nu este etapa a patra”, i-am spus medicului meu, dar chipul ei îmi spunea tot ce aveam nevoie să ştiu. Lumea mea s-a prăbușit.

Eram cu toții în lacrimi, eu plângeam în brațe cu Idrees, chiar și personalul medical plângea. A fost oribil. Mi s-a spus că mai aveam de trăit între șase și 12 luni. Singurul lucru la care m-am putut gândi a fost că fiul meu nu va mai avea o mămică care să aibă grijă de el”

În ciuda inevitabilului crud destin, Natalie face tot posibilul să profite de fiecare clipă alături de fiul său, de soţul care i-a fost cel mai bun prieten şi de cei dragi, care i-au stat aproape întotdeauna şi au încercat să îi aducă un zâmbet pe chip.
Se bucură pentru ceea ce a obţinut în viaţă până la 29 de ani şi speră să poată purta rochia de mireasă în ziua cea mare, în data de 8 mai.

„Nu mi-aș fi putut imagina niciodată că voi planifică nunta și înmormântarea în același timp. Dar știu că sunt norocoasă că am avut o viață bună, că am găsit dragoste și o familie care mă iubeşte”. coral