News Flash:

Crește prețul la apă potabilă și canalizare, din 1 iulie 2019

26 Iunie 2019
1646 Vizualizari | 0 Comentarii
Apa potabila

Compania de Apă Someș anunță că noile tarife vor intra în vigoare de la 1 Iulie 2019.

Tarifele sunt următoarele:

  • Preț apă potabilă: 3,46 lei/mc inclusiv TVA (9%)
  • Tarif canalizare-epurare: 3,65 lei/mc inclusiv TVA (9%)

Rațiunea necesitații de ajustare a prețurilor/tarifelor rezidă în influența primită în costurile de  producție,  urmare  a  punerii  în  funcţiune  a  unor  instalaţii  şi  utilaje  pentru  îmbunătăţirea calitativă a serviciilor publice de alimentare  cu  apă  şi  de  canalizare,  a creșterilor progresive a prețului energiei, combustibililor, celorlalte materii și materiale utilizate în procesele de captare, tratare, transport, pompare și distribuție apă potabilă, respectiv în procesele de preluare, transport, pompare și mai ales epurare a apelor uzate menajere, industriale și pluviale. Aceste influențe în costuri s-au manifestat în condițiile în care numarul mediu de personal a ramas relativ constant, dar complexitatea activității și aria de operare din cele două județe au crescut semnificativ.

De asemenea, ajustarea preturilor/tarifelor este o conditionalitate a programului de investitii POIM Cluj-Salaj derulat in prezent, pentru care Compania de Apa Somes a atras peste 355 de Milioane Euro de la UE.

Noile prețuri/tarife se vor aplica în întreaga arie regională deservită din județele Cluj, Sălaj și Mureș”, au transmis reprezentanții Companiei de Apă Someș

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

crestere apa potabila canalizare pret tarif
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1390 (s) | 33 queries | Mysql time :0.040075 (s)