News Flash:

Cresc pedepsele pentru infracțiunile legate de droguri. Consumul de cannabis se sancționează chiar și cu cinci ani de închisoare

30 Iunie 2022
413 Vizualizari | 0 Comentarii
Cannabis

Urmează să fie majorate pedepsele pentru trafic și consum de droguri, după ce un proiect pentru modificarea Legii 143/2000 privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri a fost adoptat în ședința de luni, 27 iunie, a Senatului. 

Consumul de droguri în România a explodat în ultimii ani, fiind cunocute cazuri de consum de droguri exclusiv la minori de 10-12 ani. Pentru a descuraja consumul de stupefiante, PNL a inițiat un proiect de lege prin care vrea să crească pedepsele în ceea ce privește consumul și traficul de droguri. 

Potrivit deputaţilor de la PNL care au iniţiat acest proiect: „Cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea. extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, punerea în vânzare, vânzarea, distribuirea, livrarea cu orice titlu, trimiterea, transportul, procurarea, cumpărarea, deţinerea ori alte operaţiuni privind circulaţia drogurilor de risc, fără drept, se pedepsesc cu închisoare de la 3 la 10 ani şi interzicerea unor drepturi. Dacă faptele prevăzute (...) au ca obiect droguri de mare risc, pedeapsa este închisoarea de la 7 la 15 ani şi interzicerea unor drepturi”.

Mai exact, pedepsele pentru consumul de droguri vor arăta astfel după adoptarea legii:

Pentru toate operațiunile în vederea consumului propriu cu droguri de risc - inclusiv canabis - pedeapsa crește de la închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă, cum e în prezent, la închisoare de la 1 la 5 ani. Dacă e vorba despre droguri de mare risc, pedeapsa crește de la închisoare între 6 luni - 3 ani la închisoare între 2 - 7 ani (modificări la actualul articol 4 din Legea 143/2000).

Pentru toate operațiunile în vederea traficului, pedeapsa crește de la închisoare între 2 - 7 ani la 3 - 10 ani când este vorba de droguri de risc, și de la 5 - 12 ani închisoare pentru droguri de mare risc la închisoare între 7 - 15 ani (modificări la actualul articol 2 din Legea 143/2000).

Pentru tolerarea consumului ilicit în diverse locuri, pedeapsa crește de la închisoare între 2-7 ani la închisoare 3-10 ani.

 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1117 (s) | 22 queries | Mysql time :0.036585 (s)