După ce nu a fost prezent nici măcar o singură dată la Cluj, în mandatul de un an de zile pe care l-a avut la conducerea Partidului Mișcarea Populară, Cristian Diaconescu a convocat joi seara o întâlnire nestatutară, sub sigla Partidului Mișcarea Populară, la un hotel din cartierul Mărăști din municipiul Cluj-Napoca. Fostul președinte al PMP continuă, astfel, să-și asume ilegal și nestatutar șefia partidului, în ciuda deciziei luate la Congresul Extraordinar din februarie 2022, prin care Diaconescu a fost schimbat de la conducerea PMP.

La întâlnirea de la Cluj, denumită impropriu Consiliul Executiv Județean, nu a fost prezent nici măcar un consilier al Partidului Mișcarea Populară Cluj și nici un primar, deși partidul are 73 de aleși locali în întreg județul Cluj și peste 3000 de membri. Mai mult de atât din cele 19 persoane prezentate ca făcând parte din așa-numita "echipă" a lui Diaconescu de la Cluj, peste jumătate au fost aduse din județele învecinate, fiind prezenți și foști membri de partid pentru a îngroșa numărul extrem de scăzut al celor prezenți

Maxim Andrei, numit de Diaconescu "președinte interimar" la Cluj, se pare că nu deține nici măcar orginialul numirii sale, ci i-a fost trimisă doar o copie scanată. Practica domnului Diaconescu de a nu înmâna numiri originale prin județele în care a găsit "președinți interimari" pentru PMP, face parte din strategia acestuia de a se apăra în fața procurorilor ca urmare a plângerilor penale, pentru fals și uz de fals, care i s-au făcut la Parchetul de pe lângă Tribunalul București.

Practic, în fața procurorilor Diaconescu susține că nu a semnat nimic după ce a fost schimbat din funcția de președinte al PMP în februarie 2022, procurorii având nevoie de originale pentru a le expertiza grafologic și a înainte dosarul penal în instanță. La mijloc pică cei care azi se așează la masă cu Diaconescu și acceptă să acționeze  și să semneze în numele PMP prin județe.

Practic în momentul în care "președinții intermiari" ai lui Diaconescu vor interacționa juridic cu instituțiile statului doar în baza unei copii scanate a numirii lor, Diaconescu va fi exculpat, pentru că nu există originale semnate de el, iar reprezentanții lui prin județe vor fi cei care se vor afla în imposibilitate de a se acoperi juridic în fața acțiunilor de fals în acte și uz de fals, pe care le vor face în relație cu unele instituții ale statului. Asta pentru că "președinții interimari" semnează în orgnial prin județe, în timp ce Diaconescu le trimite doar câte o copie scanată sau fotografiată a numirii lor.

Joi seara pentru a face tot posibilul să proiecteze imaginea unui conducător iubit de PMP-iști la Cluj, Diaconescu nu s-a sfiit să se afișeze la aceeași masă cu traseiști care au colindat scena politică pe la 3-4 partide din care UNPR și PSD și au eșuat în a obține funcții acolo, dar și oameni care au obținut scoruri de doar 1% la alegerile din 2020.

Toate aceste compromisuri au fost făcute pentru a ridica cât mai mult numărul celor prezenți. Cu toate acestea un grup ridicol de mic, de doar 19 oameni s-au așezat la masă cu Diaconescu în al doilea cel mai mare județ și municipiu al țării.

 

coral