Cristian Tudor Popescu a scris un text in care isi exprima regretul privind moartea Cristinei Topescu. Gazetarul a povestit momentele profesionale pe care le-a imparatasit cu fosta jurnalista.

"Am lucrat cu Cristina la ProTV, spre sfarsitul anilor `90. Mi-a ramas in amintire dorinta ei uriasa de a invata continuu meserie. Discutam inainte de emisiune despre cum se face jurnalismul, dupa care, in direct, urma proba practica, fara menajamente – de doua-trei ori i-au dat lacrimile, era foarte sensibila.

De atunci, am ramas prieteni. Cristina Topescu a fost un om fundamental bun si cinstit. Nu pot sa cred ca s-a sinucis. Daca ar fi facut asta, si-ar fi pus mai intai cainii la adapost, nu ii lasa sa moara de foame si de sete. Ma suna cand avea o problema profesionala si ii era frica sa nu greseasca. Sau, pur si simplu, ca sa stam de vorba, ii facea bine.

Frica ii era si pentru tatal ei, o presimtire a determinat-o sa realizeze ultima emisiune-interviu cu Cristian Topescu in care m-a rugat, cu cerul si pamantul, sa intervin telefonic. Mai intai am refuzat, nu voiam sa mai am de a face in vreun fel cu ultimul post de televiziune in care a lucrat Cristina, propagandizat pana la voma. Am acceptat dupa ce mi-a povestit cat de greu ii era sa reziste acolo, cum era atacata constant de sefi ai postului ca nu e „pe linie”. O voiau data afara – n-au apucat, a plecat ea", a scris CTP pentru republica.ro.

Cristina Topescu avea 59 de ani si locuia singura in casa sa din Otopeni. Jurnalista a fost gasita moarta dupa ce vecinii au sunat la 112 pentru ca nu o mai vazusera de cateva saptamani, iar masina ei nu mai fusese miscata din locul de parcare de ceva timp.

coral