CTP anunțase că se vaccinează cu AstraZeneca, dar acum a anunțat altă decizie. Jurnalistul, pe motiv că programarea cu vaccinul AstraZeneca întârzie, trecând 10 zile, iar el nefiind chemat la vaccin, a renunțat la acea programare.

CTP s-a răzgândit. A renunțat la vaccinarea cu vaccinul de la AstraZeneca. Există o explicație

Cristian Tudor Popescu anunțase cu surle și trâmbițe că se vaccinează cu AstraZeneca, dar acum a anunțat altă decizie. Celebrul jurnalist spune că s-a săturat cât a așteptat la programarea făcută la vaccinarea cu serul de care fuge toată Europa și a decis să își anuleze acea programare și să facă o alta.

CTP speră ca noua programare să îi aducă vaccinarea cât mai repede, indiferent de ce vaccin va fi vorba.

CTP a așteptat în zadar să îl contacteze cineva

”M-am înscris pentru vaccinare pe 15 martie, la centrul de la Institutul „C.I. Parhon”, din Capitală. În fața mea erau 120 persoane pe lista de așteptare, atât de puține probabil pentru că vaccinul era isterizantul AstraZeneca, după cum am aflat ulterior. Am zis, bine, AZ să fie.

Au trecut 10 zile. În acest timp, cunoștințe, colegi, membri de familie care s-au înscris pe 15 martie, odată cu mine, dar în alte centre de vaccinare, fie au fost deja vaccinați, fie li s-a comunicat o dată, relativ apropiată, pentru prima doză. Subsemnatului, nimic, nici măcar un „hai sictir”. Am încercat să iau legătura cu cineva de la „Parhon” – fie a răspuns robotul, fie, de la call center, mi s-a spus îmi văd de așteptat”, declară CTP.

CTP s-a săturat de lunga așteptare

Insuccesul de a fi vaccinat cu AstraZeneca l-ar fi făcut pe ziaristul celebru să renunțe la programare și să facă o alta, pentru a evita astfel riscul de a nu fi vaccinat. ”Pe cale de consecință, azi am încetat să mai stau ca boul la poarta veche de la Parhon.

Mi-am anulat poziția de acolo. M-am înscris și eu la un centru la care cei mai știutori decât mine mi-au spus că am șanse să fiu băgat în seamă într-un timp util. Cu ce soi de vaccin, nu mă interesează, căci cea mai rea reacție adversă la orice vaccin e să nu fii vaccinat deloc”, a scriS Cristian Tudor Popescu, în Republica.

CTP spunea acum câteva zile că el este deștept și de-asta se vaccinează cu AtraZeneca

În urmă cu câteva zile, CTP anunța că în ciuda celor ce se vehiculează de vaccinul AstraZeneca el hotărâse să se imunizeze chiar cu acest ser. ”Niște cunoștințe m-au întrebat, contrariate: „De ce cu AstraZeneca, domle? Ce, vrei să mori?”. Le-am răspuns că nu am în vedere acest obiectiv. Iar dumneavoastră, stimați Republicani, vă spun că nu m-am aruncat ca musca-n ciorbă, am cântărit atent lucrurile înainte de a accepta vaccinarea cu AZ.

La care, speriatele mele cunoștințe mai zic: „Nu vezi că toată Europa l-a interzis, te-ai găsit tu mai cu moț?”. Nu, nu cu moț, căci nu am, ci cu cap. Nu e nicidecum prima oară când mă bazez pe scăfârlia proprie în fața unui tsunami care îmi țipă că sunt prost sau nebun… Deci, marele pericol nu e vaccinul, e virusul, sau virusurile, englezesc, brazilian, sud-african, și câte-or mai fi…”, scria atunci Cristian Tudor Popescu.  coral