Vești bune pentru copii și pensionari. Fostul Ministru al Muncii, Violeta Alexandru, a declarat oficial ce se va întâmpla cu acea creștere promisă a alocațiilor și pensiilor în anul următor. Cu cât vor crește, de fapt, pensiile și alocațiile în 2021 și când va fi, mai exact, posibil acest lucru.

Cu cât vor crește, de fapt, pensiile și alocațiile în 2021

Violeta Alexandru a anunțat oficial, cu câteva zile înainte de a trece în noul an, cu cât vor crește pensiile și alocațiile în 2021. Conform ministrului, pensiile vor crește, dar nu cu 40%. Nu a fost precizat un procent clar, însă a menționat că Ministerul Finanțelor va avea o comunicare publică referitoare la cuantumul creșterii pensiilor. Așadar, sunt date asigurări că pensionarii din România vor primi mai mulți bani și că lucrurile sunt clare în acest sens, din punctul de vedere al liberarilor.

„Vor creşte. Din punctul de vedere al liberalilor, lucrurile sunt foarte clare. În primul rând, în programul nostru de guvernare, pentru creşterea pensiilor am spus foarte clar că avem în vedere o creştere care să acopere 100% rata inflaţiei şi 50% din câştigul salarial mediu brut pe economie. Acest lucru constituie baza de plecare în discuţiile cu ceilalţi parteneri, pentru că suntem într-o coaliţie în acest moment şi deciziile le luăm împreună”, a spus Violeta Alexandru, la RFI.

„Liberalii sunt oameni responsabili, care nu vând iluzii”

În ceea ce privește alocațiile, în primă fază, acestea vor crește cu 20%, urmând ca după prima jumătate a anului să mai existe o creștere, cu același procent. De asemenea, copiii din România vor beneficia de încă o astfel de majorare și peste doi ani. Ministrul Muncii a reamintit că această creștere este etapizată „pentru a putea face faţă bugetul acestei solicitări de dublare a alocaţiilor”.

„Va fi o creştere la începutul anului viitor, a doua creştere, de fapt, după cea de anul acesta. A treia va fi la jumătatea anului viitor şi ultimele două, peste doi ani. Prin urmare, poziţia PNL este foarte clară, de creştere atât a pensiilor, cât şi a alocaţiilor, cu o abordare echilibrată şi bazată pe situaţia economică existentă, în sensul de creştere a numărului de salariaţi, pentru că de pe urma muncii lor şi a contribuţiilor pe care le plătesc aceşti oameni care muncesc, putem acoperi toate aceste obligaţii, pe care le privim cu toată responsabilitatea. Suntem într-o guvernare de coaliţie, aceste decizii se vor lua împreună cu ceilalţi parteneri”, a adaugat Violeta Alexandru.

Ministrul Muncii a ținut să asigure pe toată lumea, la final, că „Liberalii sunt oameni responsabili, care nu vând iluzii, promit lucruri, până nu se verifică cu temeinicie situaţia încasărilor la buget”.,

Cu cât vor crește pensiile și alocațiile în 2021. Florin Cîțu, declarație despre mărirea pensiilor

Anul 2021 ar putea veni cu o majorare a punctului de pensie, cel puțin așa se arată în anunțul făcut de ministrul Finanțelor, Florin Cîțu. Așadar, noile pensii ale românilor în 2021 vor avea o creștere de 8 procente, ceea ce înseamnă aproximativ 100 de lei. „Noi estimăm, mizăm pe o creștere a pensiei în următorii patru ani cu 46%, anul viitor estimarea este de 8,1%.”, a declarat Florin Cîțu.

Mai concret, noile pensii ale românilor în 2021 ar urma să crească de la 1.442 de lei, cât este în prezent, la 1.559 de lei anul viitor. Asta ar însemna un plus de 117 lei la suma actuală. Conform planurilor făcute de Guvern pentru următorii patru ani, majorările vor continua treptat până în 2024, atunci când punctul de pensie ar urma să ajungă la 1.841 de lei. Așadar, în următorii patru ani, Guvernul estimează că pensiile ar urma să se majoreze cu aproape 400 de lei față de cât valorează în prezent. coral