Elena Daniela Mănăilă, primărița comunei Tureni, a realizat numeroase proiecte semnificative, contribuind la dezvoltarea considerabilă a localității în ultimii ani. În acest interviu, discutăm despre realizările sale, provocările întâmpinate și planurile de viitor, subliniind importanța patriotismului și potențialul turistic al Tureniului.

 1. Care sunt cele mai importante realizări din mandatul dumneavoastră de până acum?

Elena Daniela Mănăilă: „Am reușit finalizarea și darea în folosință către CAA Turda a proiectului de 8 km de apă și 8 km de canalizare în satul Tureni. Acest proiect include un sistem integrat de apă și apă uzată, inclusiv puțuri de apă forate, sistem de tratare a apei și epurare a apelor uzate. De asemenea, am cofinanțat lucrările de distribuție de apă și canalizare în comuna Tureni, satele Ceanu Mic, Mărtinești, Comșești și Micești.”

 1. Tureniul a cunoscut o dezvoltare considerabilă în ultimii ani. Ce proiecte și inițiative au fost esențiale pentru această creștere?

Elena Daniela Mănăilă: „Printre proiectele esențiale se numără finalizarea și recepția unei săli de educație fizică școlară în valoare de aproximativ 1.800.000 lei, modernizarea iluminatului public în satele liniare de pe DN1 (Mărtinești și Tureni) în valoare de 470.000 lei și finalizarea recepției și darea în folosință a Capelei mortuare din satul Tureni.”

 

 1. Ce proiecte majore ați început, dar nu ați reușit să le finalizați încă?

Elena Daniela Mănăilă: „În prezent, sunt în curs de execuție alți 8 km de asfalt în satele Ceanu Mic, Micești și Mărtinești. De asemenea, lucrările de monitorizare video în satele liniare de pe DN1 (Tureni, Mărtinești și Comșești) sunt parțial finalizate. Avem în vedere și înființarea unui parc public în zona centrului de informare turistică și demolarea și refacerea unei clădiri din buza Cheilor Turenilor, inclusiv modernizarea intrării în Cheile Turenilor.”

 

 1. Cum ați descrie relația dintre administrația locală și cetățenii comunei Tureni?

– Elena Daniela Mănăilă: „Relația cu cetățenii este esențială pentru noi. Am implementat măsuri de îmbunătățire a comunicării și colaborării, inclusiv întâlniri periodice și consultări publice pentru a asigura că nevoile și preocupările lor sunt auzite și adresate corespunzător.”

 1. Ce planuri aveți pentru infrastructura comunei în următorul mandat?

Elena Daniela Mănăilă: „Planurile noastre includ modernizarea continuă a drumurilor, extinderea rețelelor de apă și canalizare și îmbunătățirea iluminatului public. Ne concentrăm și pe infrastructura digitală pentru a îmbunătăți accesul la internet de mare viteză.”

 

 1. Cum intenționați să sprijiniți educația și sănătatea în comuna Tureni în următorii ani?

Elena Daniela Mănăilă: „Avem în vedere proiecte specifice pentru modernizarea școlilor și a centrelor medicale. Printre acestea se numără îmbunătățirea facilităților educaționale și medicale.”

 1. Care sunt prioritățile dumneavoastră în ceea ce privește dezvoltarea economică a comunei?

Elena Daniela Mănăilă: „Vom continua să atragem investitori prin îmbunătățirea infrastructurii și oferirea de facilități. De asemenea, dorim să sprijinim afacerile locale prin diverse programe și inițiative economice.”

 

 1. Tureniul are un imens potențial turistic. Ce strategii aveți pentru a valorifica acest potențial și a atrage mai mulți turiști?

Elena Daniela Mănăilă: „Avem proiecte în desfășurare și planificate pentru a pune în valoare frumusețile naturale și patrimoniul cultural al comunei. De exemplu, modernizăm intrarea în Cheile Turenilor și dezvoltăm infrastructura turistică pentru a crea o experiență plăcută pentru vizitatori.”

 

 1. Cum vedeți rolul culturii și tradițiilor locale în dezvoltarea Tureniului?

Elena Daniela Mănăilă: „Cultura și tradițiile locale sunt fundamentale pentru identitatea noastră. Organizăm evenimente culturale și inițiative pentru a promova și conserva patrimoniul nostru, atrăgând astfel turiști și consolidând comunitatea.”

 

 1. În ce măsură colaborați cu alte comune și autorități județene pentru a realiza proiecte regionale de dezvoltare?

Elena Daniela Mănăilă:„Colaborarea este esențială pentru succesul proiectelor regionale. Avem exemple de proiecte de succes realizate împreună cu alte comune și autorități județene, cum ar fi proiectul de dotare cu microbuze electrice destinat transportului public în colaborare cu municipiul Turda și comunele Călăraș și Aiton.”

 

 1. Tureniul este cunoscut pentru patriotismul dumneavoastră. Cum ați promovat valorile naționale și tradițiile locale în cadrul mandatului dumneavoastră?

Elena Daniela Mănăilă: „Am organizat și susținut numeroase evenimente care promovează valorile naționale și tradițiile locale. Am colaborat cu școlile și organizațiile culturale pentru a încuraja participarea activă a comunității la aceste inițiative.”

 

 1. Ce strategie aveți pentru protecția mediului și dezvoltarea durabilă a comunei Tureni?

Elena Daniela Mănăilă: Avem în vedere proiecte de energie verde, gestionarea deșeurilor și alte inițiative ecologice. De exemplu, dorim să implementăm un sistem de colectare selectivă a deșeurilor și să încurajăm utilizarea surselor de energie regenerabilă.”

CMF: 21240015