Atunci când începe sezonul rece, orice femeie se confruntă cu dilema gecii potrivite pentru această perioadă. Ideal ar fi să achiziționezi modele care să-ți ofere nivelul optim de confort și căldură, dar și posibilitatea de a crea ținute interesante. Decizia devine cu atât mai grea cu cât există o mulțime de modele, culori, materiale și stiluri care așteaptă să fie achiziționate. Important este să acorzi atenție detaliilor care fac diferența pentru tine. Îți va fi mult mai ușor să faci o selecție dacă ai anumite preferințe ce țin de lungime, formă, accesorii sau grosime.

Pentru că este o piesă vestimentară de bază în acest sezon și pe care o vei purta destul de des, nu poți pierde din vedere anumite aspecte care trebuie să te mulțumească. Vezi mai jos cum alegi jachete dama potrivite:

Materialul din care sunt realizate 

Recomandarea noastră este să te orientezi către o geacă din fâș, matlasată. O geacă matlasată este căptușită cu un material mai gros, pe suprafața căreia sunt fixate anumite cusături ce scot în evidență un anumit model. Astfel, pe lângă confortul pe care grosimea acestora ți-l oferă în zilele friguroase, te vei bucura și de un aspect deosebit. Pe de altă parte, dacă preferi stilul mai elegant, te poți orienta către un mantou din blană sintetică sau din stofă groasă. Aceste sunt extrem de călduroase și în același timp feminine.

<![endif]–>

Lungimea

Jachetele scurte sunt variantele perfecte pentru perioada de tranziție dintre toamnă și iarnă, când temperaturile încă sunt incerte. De asemenea, dacă ai o rezistență mai ridicată la temperaturi scăzute sau pur și simplu te reprezintă mult mai bine un astfel de model, gecile scurte sunt alegerea ideală.

Jachetele lungi au devenit extrem de populare în tendințele actuale ale modei. Acestea sunt în primul rând foarte practice și te ajută să faci față cu brio temperaturilor foarte scăzute. Reprezintă opțiunea perfectă și pentru o vacanță la munte, mai ales dacă ești amatoare de plimbări lungi sau drumeții. În acest caz, aceasta va proteja o suprafață mare a corpului, oferindu-ți confortul necesar.

Indiferent de modelul ales trebuie să știi că le poți asorta cu pulovere groase, hanorace sau bluze. Pe sub gecile lungi poți adăuga, de asemenea, cardigane sau pulovere supradimensionate.

Jachete cu glugă sau guler

<![endif]–>

Jachetele cu glugă sunt practice, având scopul principal de a te proteja de ploaie sau ninsoare, cu atât mai mult dacă nu ești adepta căciulilor sau vrei să-ți protejezi coafura.  Pe lângă acest lucru, conferă jachetei un aspect interesant. Majoritatea gecilor destinate acestui sezon au glugă tivită cu blăniță. Ei bine, acest lucru nu poate oferi ținutei tale decât o alură jucăușă.

Jachetele cu guler din blăniță sunt extrem de feminine și conferă un aspect elegant ținutei. Fie că vorbim de cazul unui mantou sau al unei geci matlasate, gulerul din blăniță va reprezenta mereu acel ceva deosebit care te scoate plăcut în evidență.

Adaugă culoare

Găsești modele de jachete în culori variate și chiar cu imprimeuri. Culoarea aleasă trebuie să te reprezinte întotdeauna și să-ți confere sentimentul de bună dispoziție. Dacă ești o persoană introvertită, culorile închise, pale sunt de obicei cele care te reprezintă cel mai bine. Poți încerca să ieși din zona de confort alegând o jachetă într-o nuanță de roșu aprins.

De asemenea, este important să iei în considerare și culorile pe care le porți cel mai des în cazul celorlalte piese vestimentare. Astfel, vei alege o jachetă într-o culoare care se asortează ușor cu acestea.

<![endif]–>

Acum că știi deja la ce trebuie să fii atentă când îți alegi jacheta pentru sezonul rece, nu mai rămâne decât să pornești în căutarea celor mai frumoase variante!

sursa foto: https://unsplash.com/photos/4Hmj9gkyM6c

  coral