News Flash:

Cum alimentează liderii PSD teoria conspirației despre Covid și ce reacție are publicul lor

1 Iulie 2020
1105 Vizualizari | 0 Comentarii
psd

Cu toate că doar în ultimele 24 de ore în București au fost 70 de cazuri noi de infecție cu coronavirus, iar în total, Capitala a înregistrat 3.141 de bolnavi, primarul general Gabriela Firea, anunță că în cadrul campaniei de testare din București doar 4 persoane din 4.600 au fost pozitivi. Anunțul edilului a fost imediat preluat de liderii PSD care au publicat un mesaj în care spun că „doar 0,1% din populație e expusă virusului”, iar Guvernul „vrea să ascundă realitatea”. 

Un cetățean care a comentat la postarea PSD a tras și o concluzie: „În cazul acesta nu este nicio pandemie”. Majoritatea comentariilor sancționează însă iresponsabilitatea liderilor PSD.

PSD nu crede că e iresponsabil

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu, spune că mesajul nu este o dovadă de iresponsabilitate și că social democrații au vrut doar să „atragă atenția că deși a fost anunțată o testare națională, ea nu s-a întâmplat”.

„Nu este iresponsabil (n.red. mesajul publicat pe Facebook). Există un risc și noi am anunțat pe toate căile că trebuie purtată masca. Mesajele noastre au fost în concordanță cu respectarea măsurilor de protecție împotriva coronavirusului. Noi vrem să atragem atenția asupra faptului că deși Guvernul a anunțat o testare națională, nu s-a întâmplat. Testele și rezultatele se comunică doar de Grupul de Comunicare Strategică și, mai nou, de PNL pe Facebook.

Nu am contestat cifrele, ci modul în care sunt publicate, modul în care se folosește capacitatea de testare în interesul guvernanților. Nu am înțeles de ce trebuie să fie o singură voce”, a declarat, pentru Digi24.ro, Lucian Romașcanu.

Și Lia Olguța Vasilescu a scris pe Facebook un mesaj în care spune că cifrele prezentate de Guvern nu sunt reale.

„Doar 4 din 4600 de persoane testate sunt bolnave. Și atunci de unde cifrele prezentate zilnic de Grupul de Comunicare Strategică?”, se întreabă fostul ministru al Muncii.

Întrebată de Digi24.ro dacă nu consideră că un astfel de mesaj îi încurajează pe cei care cred în teoriile conspirației să nu respecte măsurile de protecție și de distanțare socială, Olguța Vasilescu a răspuns: „Eu nu spun că virusul nu există sau că e o „simplă răceală”. Constat doar că un eșantion reprezentativ de persoane arată că doar unu dintr-o mie este infectat. În partea cealaltă, avem date de la un Grup de Comunicare Strategică despre care nu știm nici măcar din cine e format pentru că Guvernul refuză să spună cine sunt persoanele care îl alcătuiesc, cu nume și prenume. Postarea mea are în vedere starea economiei și lipsa totală a măsurilor.”

Reacțiile publicului arată că PSD este iresponsabil

Cititorii de pe Facebook ai Liei Olguța Vasilescu au înțeles însă că virusul a dispărut. „Conspirația medicală există! Avem dovada! Cine va plăti pagubele acestei Pandemii regizate?”, „Umflă rezultate ca să ne mai țină în captivitate”  sau „Virusul a dispărut” sunt doar câteva dintre comentariile de la postarea fostului ministru.

Nu este pentru prima dată când liderii PSD susțin teorii ale conspirației despre pandemie. Premierul Ludovic Orban a criticat recent „atitudinea de neglijare a pericolului”, în ceea ce priveşte COVID-19, generată, în mare parte, de mesajele transmise de anumiți „lideri politici iresponsabili”.

Aceasta a precizat că nu există nicio posibilitate de manipulare a datelor cu privire la cazurile de coronavirus, acuzându-i de demagogie politică pe cei care susţin contrariul. „Cine lansează astfel de alegaţii în spaţiul public este complet dus cu capul”, a mai spus premierul.

Și ministrul Sănătății, Nelu Tătaru că nu există ''nicio manipulare'' privind prezentarea datelor în contextul pandemiei cu noul coronavirus.

„Raportările se fac zilnic de către Direcţiile de Sănătate Publică, fiecare judeţ în parte, de către Institutul Naţional de Sănătate Publică prin platforme ale Serviciului de Telecomunicaţii Speciale”, a declarat

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0960 (s) | 22 queries | Mysql time :0.042101 (s)