Puțină lume își mai aduce aminte cum arăta în tinerețe Rodica Popescu Bitănescu, una dintre cele mai îndrăgite actriţe de teatru şi film. Marea artistă se poate lăuda cu o carieră de succes în teatru și film, dar și cu o viață de familie reușită. Acum a ajuns la vârsta de 82 de ani și este căsătorită de 45 de ani.

Rodica Popescu Bitănescu este una dintre cele mai îndrăgite actriţe de teatru şi film. Doamna teatrului românesc apare mereu cu zâmbetul pe buze și plină de energie, dar viața ei nu a fost tot timpul roz.

Cum arăta în tinerețe Rodica Popescu Bitănescu

Rodica Popescu Bitănescu este una dintre cele mai cunoscute acțrițe din România. Aceasta s-a bucurat de un succes nebun încă din tinerețe, de când a urcat prima dată pe scenă. S-a născut pe data de 5 august 1938, la Răsuceni, județul interbelic Vlașca.

Rodica Popescu Bitănescu se poate lăuda cu o carieră de succes în teatru și film, dar și cu o viață de familie reușită. Ea și-a întâlnit sufletul pereche întâmplător, s-a îndrăgostit la prima vedere și are peste 45 de ani de mariaj. Venită să dea examen pentru obținerea permisului auto, Rodica Popescu Bitănescu a picat la comisia din care făcea parte Mircea Bitănescu, de profesie jurist. A fost dragoste la prima vedere, abia ulterior actrița descoprindu-i și celelalte calități, în afară de cele fizice, care au dat-o gata.

După doi ani de tatonări, cei doi s-au căsătorit civil, mult mai târziu alegând să facă și cununia religioasă. Dacă mulți oameni păstrează la loc de cinste tot felul de instantanee și își amintesc cu drag de momentele trăite, actriței nu îi place să se întoarcă în timp.

„Cred că sunt o leoaică veritabilă”

Marea artistă se consideră o familistă veritabilă, iar în cazul ei, hrana spirituală este cea care o pune în mișcare.

Cred că sunt o leoaică veritabilă. Sunt un om căruia îi place să aducă acasă și sunt foarte familistă. Leoaica este în general leneșă, dar doar până o apucă foamea. Iar atunci face niște salturi încât atacă tot până găsește hrana. În cazul meu este vorba despre hrana spirituală, artistică. Când îmi pun ceva în minte fac salturi mari până rezolv tot. Sigur că fiecare avem povești dificile din trecut, toți avem și amintiri dureroase, dar uite că pe mine mă salvează râsul și îmi încarcă bateriile.

Devin și mai sănătoasă, e ceva foarte curios. Aș răspunde că râsul este un cadou pe care mi l-a dat Dumnezeu și Îi mulțumesc. Când sunt supărată sau bolnavă nu știu cum se întâmplă, dar se ivește câte ceva și încep să râd cu așa o poftă că aproape leșin de râs. Mă dor mușchii de la stomac de zici că am făcut antrenament de sportiv”, a spus Rodica Popescu Bitănescu.

Așadar, cu greu ar putea fi recunoscută la cum arăta în tinerețe Rodica Popescu Bitănescu. coral