La implinirea a 32 de ani de la aparitia peliculei „Declaratie de dragoste”, un succes imens al anilor 80, actrita Teodora Mares s-a transformat dintr-o tanara delicata intr-o doamna eleganta.

In anul 1985, in timpul studentiei, Teodora Mares a fost distribuita in rolul Ioana Popa, eleva de liceu care a fost personajul principal din filmul “Declaratie de dragoste”, regizat de Nicolae Corjos. Nimeni nu avea cum sa anticipeze succesul urias de care se vor bucura protagonistii peliculei.

S-a speculat chiar ca actorii principali, Teodora Mares si Adrian Paduraru ar fi trait o poveste de dragoste in timpul filmarilor, insa acest lucru a fost infirmat de catre vedeta feminina. “Cu Adrian nu eram prieteni dincolo de platou. Nu stiu ce sa spun, el era casatorit si probabil se temea ca sotia sa nu fie geloasa!”, a povestit Teodora in cadrul emisiunii Florentinei Fantanaru.

Acum, la 32 de ani de la premiera filmului „Declaratie de dragoste”, de milioane de romani,o regasim pe Teodora Mares aproape neschimbata. A renuntat la coditele adolescentine pentru o tunsoare scurta, frumusetea i s-a rafinat in timp, stilul i-a evoluat, iar zambetul luminos este la fel de fermecator.

In ciuda faptului ca a avut un succes imens cu pelicula amintita si apoi cu filmul “Extemporal la dirigentie”, actrita si-a indreptat pasii spre scena teatrului, unde numai un public restrans si select s-a putut bucura de talentul ei. Din 1994 profeseaza la Teatrul National din Bucuresti.

Pe aceasta scena a jucat in spectacolele precum “Bacantele”, “Cabotinul”, “Femeile savante” sau “Ispita”, iar in acaesta stagiune, Teodora Mares poate fi vazuta in piesele “Dumnezeu se imbraca de la second-hand” sau “Dineu cu prosti”.

coral