Ghiţă Mureșan este cunoscut de o lume întreagă, însă puțini sunt cei care știu cum arată copiii și soția acestuia. Fostul baschetbalist are o înălțime de 2.31, iar soția acestuia pare foarte mică pe lângă el deși și ea este destul de înaltă. Liliana Ghiţă are 1.85 și împreună au doi băieți.

Big Ghiţă este cel mai titrat jucător de baschet din România. Acesta a reușit să joace în NBA, find cel mai înalt sportiv care a ajuns în acea ligă.

Cum arată copiii și soția lui Ghiţă Mureșan

Sportivul trăiește de mai bine de 20 de ani în Statele Unite ale Americii. Ghiţă Mureșan a avut chiar și o carieră la Hollywood unde a jucat în câteva filme.

Baschetbalistul este căsătorit de peste 20 de ani cu Liliana, o fostă jucătoare de baschet. Au împreună doi băieți: George (22 ani) și Victor (20 de ani).

Acesta are o academie de basset în Virginia și este mereu în căutare de noi talente. Sportivul a organizat activități dedicate juniorilor și în România, mai ales că în fiecare vară își petrece vacanța, alături de familie, la Cluj Napoca.

Ghiţă Mureșan a uimit pe terenul de baschet, dar și pe marile ecrane. În 1998 a făcut senzație alături de Billy Crystal în filmul Uriașul meu. Și asta avea să nu fie singura lui apariție într-o peliculă de la Hollywood.

Adevărata carieră a Uriașului de 2,31 a început în 1993. După un sezon în Franța, Big Ghiţă a făcut pasul către cel mai tare campionat de baschet din lume, NBA.

Pornchai Saosri, un tânăr din Thailanda în vârstă de 26 de ani, a fost considerat cel mai înalt om din lume. Acesta a murit în 2015, în locuința sa din Surin. Bărbatul măsură nici mai mult, nici mai puțin de 2,69 de metri înălțime. Tânărul suferea de numeroase afecțiuni, printre care și hipertensiune, iar ultimele zile și le-a petrecut pe un pat de spital, fiind înconjurat de familie.

Atunci, locul i-a fost luat de Sultan Kosen, care măsoară 2,51 metri! Acesta deține titlul oficial de cel mai înalt om din lume, fiind recunoscut de Cartea Recordurilor.

Ce spunea Ghiţă Mureșan despre măsurile COVID-19 din SUA

„Este foarte greu să stai acasă, recunosc, şi cred că în SUA se impuneau măsuri mai stricte din partea Guvernului, pentru că altfel totul e degeaba. Sper ca autorităţile să interzică şi ieşirile pe străzi. Pe de altă parte, noi trebuie să arătăm că putem învinge pandemia, prin respectarea regulilor şi a protecţiei. Vom trece cu bine şi peste această grea încercare, iar apoi vom fi mai puternici, doar că totul depinde de noi. Noi suntem singurii care putem decide, fiind extrem de responsabili. Cred că mentalităţile sunt la fel, oamenii gândesc la fel, indiferent din ce ţară sunt. De exemplu, am văzut familii cu copii prin parcuri, în mall etc. De ajuns este să iasă o familie, pentru că apoi şi celelalte îşi fac curaj şi, dintr-o dată, vezi sute de oameni la un loc”, declara Mureşan.

  coral