Alexandru Darie a fost unul dintre cei mai apreciati regizori de teatru din Romania. O prezenta discreta si apreciat de colegii de breasla, putini au fost cei care au stiut despre boala crunta de care acesta a suferit in ultimii ani. Fiul lui Iurie Daria a murit la varsta de 60, de ciroza.

Alexandru Darie a murit pe 18 septembrie 2019, la varsta de 60 de ani. Regizorul, fiul regretatului actor Iurie Darie, era internat la Spitalul Fundeni, pe sectia de terapie intensiva, fiind diagnosticat cu ciroza. Ducu, asa cum era alintat de apropiati, a fost casatorit o singura data, cu Maria Miu si au impreuna un baiat, in varsta de 30 de ani.

Maria si Ducu Darie s-au cunoscut pe vremea cand erau studenti, au lucrat impreuna si s-au casatorit. Maria Miu  a lucrat cu regizori importanti precum, Silviu Purcarete, Ion Coja, Costa Gavras iar pentru filmul ”Amen” a creat 192 de decoruri in 57 de spatii.

 Maria si Ducu Darie au impreuna un baiat.  Serghei are acum 30 de ani si a terminat Arte Plastice.

„A terminat Arte Plastice, e specializat pe grafica, deseneaza si picteaza foarte frumos. Iura a fost mandru de nepotul lui. Cand Serghei avea 12 ani, sau chiar mai devreme, tata a plecat de la noi si s-a mutat cu Anca. Ne mai vizitam, insa nu asa de des. Intre timp, s-a pierdut legatura. Apoi dupa ce s-a imbolnavit, fiul meu nu l-a mai vizitat pentru ca a vrut sa pastreze o alta amintire a bunicului sau, cel pe care il cunoscuse odinioara, nu pe patul de spital, chinuit. Serghei nu ar fi suportat asa ceva, este un baiat destul de sensibil”, povestea Ducu Darie pentru Click.

 

coral