News Flash:

Cum au incercat avocatii sa-i scape de arest pe batausii care au socat o tara intreaga DECLARATII

4 Septembrie 2016
1612 Vizualizari | 0 Comentarii
Cristian Sabo si Lucian Varadi

Cristian Sabo si Lucian Varadi, cei doi tineri acuzati de tentativa de omor dupa ce si-au batut cu bestialitate un prieten, au fost initital retinuti si apoi arestati preventiv, dupa ce videoclipul agresiunii a socat o tara intreaga. Victima, Alexandru Muresan, a avut nevoie de o spatamana de ingrijiri medicale, dar fapta celor doi a fost incadrata la tentativa de omor, avand in vedere brutalitatea si intensitatea loviturilor si zona vizata.

Potrivit Gazeta de Cluj, procurorii au aratat ca sesizarea are la baza un incident rar in peisajul juridic autohton si anume aplicarea unui tratament barbar de o agresivitate excesiva victimei, din partea celor doi inculpati, care astfel au inteles sa ii aplice o lectie de tip demonstrativ, scop pe care de altfel si l-au atins prin indemnarea martorei Dalia C. sa ii filmeze in timp ce aplicau acest tratament victimei si ulterior sa posteze aceasta filmare pe retele de internet si cele de socializare online.

Inculpatilor Sabo Cristian si Lucian Varadi le-au fost desemnati avocati din oficiu. Din starea de fapt descrisa in propunerea de luare a masurii arestului preventiv reiese clar starea de fapt pe care Cristi Sabo a si recunoscut-o cu ocazia declaratiilor date in fata organelor de urmarire penala.

Desi faptele pe care le-a savarsit inculpatul sunt grave astfel cum reiese din filmarile efectuate si postate ulterior pe internet, avocatul apararii ii solicita judecatorului sa aiba in vedere faptul ca are doar 17 ani, probabil este o tendinta specifica varstei acea manifestare, filmarile nu au fost postate de catre acesta pe internet, nici la solicitarea facuta de el. De asemenea, arata ca inculpatul sustine ca a consumat substante etnobotanice intr-o cantitate mica, motiv pentru care, se poate pleca de la prezumtia faptului ca nu era in deplinatatea facultatilor mintale in momentul in care s-au petrecut infractiunile care se retin in sarcina sa. Considera ca la varsta de 17 ani, care este o varsta frageda, masura arestului preventiv ar fi o masura dura in sensul ca ar putea sa aiba influente asupra dezvoltarii personalitatii lui ulterioare si pentru aceste motive, solicita judecatorului sa aiba in vedere masura arestului la domiciliu De asemenea, i-a solicitat judecatorului sa aiba in vedere ca acesta merge la liceu, este elev in clasa a-X-a.

Lucian Varadi sustine ca nu a consumat substante etnobotanice, prin urmare avocatul din oficiu al acestuia ii solicita judecatorului sa aiba in vedere o masura preventiva mai putin drastica eventual arestul la domiciliu.

Aparatorul lui Lucian Varadi  ii solicita judecatorului sa aiba in vedere amanunte din declaratiile pe care acesta le-a dat in fata organelor de cercetare penala. Luand legatura cu inculpatul, acesta i-a furnizat avocatului o serie de amanunte pe care ar dori sa le puncteze foarte succint: solicita judecatorului sa aiba in vedere la analizarea starii de fapt faptul ca inculpatul nu a consumat substante etnobotanice, faptul ca nu are antecedente penale, se afla la prima confruntare cu legea penala, numarul de zile de ingrijiri medicale (7-8 zile de ingrijiri medicale) care au fost retinute prin raportul de constatare medico-legala aflat la dosarul cauzei, ca in mod contrar fata de ceea ce se retine in propunerea de arestare preventiva, inculpatul Varadi nu a cunoscut faptul ca este filmat in momentul in care a intervenit cu acte de violenta in a-l ajuta pe celalalt coinculpat, nu a solicitat celuilalt martor din dosar Alin Muresan - persoana care a postat filmuletul pe facebook sa faca aceasta postare publica, deci a fost strain de aceasta solicitare. De asemenea, solicita judecatorului sa aiba in vedere faptul ca cei doi inculpati au avut o contributie diferita la scenele de violenta, inculpatul Varadi a aplicat 7 lovituri, deci a fost implicat mai putin in scenele de violenta.

Pe de alta parte, solicita judecatorului sa aiba in vedere faptul ca inculpatul nu a mai avut scene de violenta si nu era cunoscut ca bataus in cartier, este prima iesire violenta pe care o are, fiind antrenat de anturajul prost in care se afla in cartierul respectiv.

In plus, arata ca inculpatul este elev in clasa a-X-a, este inscris intr-o institutie de invatamant, considerand ca aceasta privare de libertate i-ar afecta mai mult evolutia si integrarea in societate prin faptul ca nu o sa mai frecventeze cursurile scolii. Familia din care provine este o familie inchegata care poata sa ii ofere sprijinul, sa depaseasca acest moment si sa stea departe de anturajul antisocial in care s-a aflat inclusiv la scena respectiva.

De asemenea,  inculpatul i-a spus ca motivul pentru care a intervenit in acel conflict cu violenta este legat de o nervozitate pentru ca persoana vatamata obisnuia sa furnizeze droguri atat celuilalt coinculpat, in apararea caruia a sarit cat si celorlalti copii mai mici ca el din cartier. Solicita judecatorului sa evalueze diferentiat pericolul social al faptei retinute in sarcina inculpatului si pericolul social concret pentru ordinea publica, mai arata sursa citata.

 


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

cristian sabo ucian varadi alexandru muresan ingrijiri medicale
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2020 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1244 (s) | 23 queries | Mysql time :0.045520 (s)