Te-ai hotărât să organizezi o petrecere şi vrei să îi dai o notă personală şi să o scoţi din tipare, atunci încearcă să acorzi multă atenţie fiecărui aspect, de la preparatele culinare, până la amenajarea şi decorarea spaţiului.

<![endif]–>

Spaţiul petrecerii

Atunci când organizezi o petrecere, este foarte important să ţii cont de specificul acesteia, dacă este pentru copii, adolescenţi sau pentru cei mai maturi. Astfel vei putea face cele mai potrivite planuri, adaptându-te preferinţelor şi preocupărilor acestora. Alegerea spaţiului în care se va desfăşura poate reprezenta o provocare, deoarece acesta trebuie să fie ofertant şi să se constituie într-un mediu primitor şi plăcut. Fie că alegi să o organizezi în curte, fie că alegi să amenajezi livingul, apelând la accesorii pentru petreceri vei reuşi să creezi un decor foarte inspirat, personalizat şi plin de stil. Feţe de masă, şerveţele, farfurii şi pahare personalizate, baloane în diferite forme, coifuri şi tuburi de confetti, toate te vor ajuta să realizezi cadre plăcute, potrivite tematicii petrecerii.

Meniul principal

Dacă vrei să ieşi din tipar, ar trebui să dai un plus de stil meniului preparat şi, foarte important, ar trebui să îţi întâmpini oaspeţii cu gustări şi feluri de mâncare preparate chiar de tine. Va fi nevoie de foarte mult timp şi de costuri suplimentare, însă petrecerea ta se va bucura de o notă originală şi plină de stil. Poţi prepara aperitive apetisante, în care să incluzi ingrediente proaspete şi gustoase, de la mici rulouri cu diferite tipuri de umpluturi, până la salate complicate în care se combină plăcut legume proaspete şi miresme de ierburi aromatice. Jonglează cu ideile şi prepară feluri principale variate, în care să foloseşti carne, brânzeturi şi multe legume, având grijă să pregăteşti şi câteva preparate pentru cei care nu consumă carne.

Dulciurile

Întotdeauna preparatele dulci sunt preferatele petrecerilor. Deşi pare demodat, ar fi foarte interesant şi de apreciat să îţi răsfeţi oaspeţii cu prăjituri de casă, de la clasicul chec, până la prăjituri în foi garnisite bine cu cremă, tarte cu fructe, plăcinte dulci şi creme de zahăr ars. Evident, tortul este vedeta, mai cu seamă dacă există un sărbătorit. Este posibil să nu poţi obţine aspectul impecabil pe care îl realizează laboratoarele de cofetărie, dar cu siguranţă, vei putea coace un blat pufos, pe care să îl îmbogăţeşti cu creme de vanilie şi ciocolată, siropuri înnobilate cu un strop de coniac, şi glazuri delicioase preparate chiar la tine în bucătărie. Gustul unui tort preparat în casă, va oferi autenticitate petrecerii tale, laudele invitaţilor neîntârziind să apară.

Băuturile

Pentru o petrecere reuşită, încearcă să te pregăteşti cu băuturi variate, de la aperitive, până la digestive, vinuri şi vinuri spumante. Nu uita de apa plată şi minerală şi, foarte important, de sucurile din fructe, proaspăt preparate. Pregăteşte la îndemână un storcător de fructe şi asigură-te că le vei prepara invitaţilor tăi un suc delicios şi plin de vitamine, mai cu seamă dacă printre petrecăreţi sunt şi copii. Sucul proaspăt din fructe va fi ideal şi pentru prepararea cocktail-urilor, băuturi potrivie oricărei petreceri. coral