Bogdan e un tânăr clujean care a fost curios cum sunt abordate fetele în 2020 și s-a dat drept o tânără de 25 de ani, pe o rețea de socializare și întâlniri.

Fiind înconjurat de multe prietene, e imposibil să nu auzi despre experiențele lor cu mesajele primite de la bărbați pe diferite rețele de socializare, care mai de care mai îndrăznețe sau „libidinoase”. Astfel, Bogdan s-a gândit să își editeze câteva poze și să se înscrie pe o aplicație de întâlniri.

Fiecare femeie a primit măcar o dat un astfel de mesaj

„Ideea cu contul de Tinder mi-a venit după mai multe discuții cu prietena mea. Ea primește constant mesaje dubioase și scârboase de la diverși „bărbați” necunoscuți. Un tip i-a sugerat chiar să îi vândă lui haine purtate de ea. Nu am mai avut un cont fals până acum, dar am zis să încerc cu Tinder-ul, din curiozitate, pentru a vedea, pentru o zi, cum e să fii abordată în 2020. M-am dat drept Dana, 25 de ani, PR Specialist și am folosit o poză de-a mea, puțin editată cu o aplicație”, a explicat Bogdan.

El s-a declarat surprins de multitudinea de mesaje primite la scurt timp după crearea contului, dar a și răspuns unor băieți. Mesajele primite l-au făcut să se simtă ciudat.

„Deși nu mă așteptam, am primit zeci de mesaje și am răspuns câtorva. O mare parte au fost atât de libidinoase și lipsite de logică, încât, cumva, nu îmi venea să cred că au putut fi scrise de o persoană reală. Un tip mi-a spus, printre primele sale replici, că sunt o „vagaboantă ambalată frumos”. Inițial mi s-a părut amuzant, dar apoi am primit tot mai multe mesaje de la tipul ăsta și am început să mă îngrijorez și să am o stare ciudată”, a spus el.

 

Bogdan a plănuit încă de la început să posteze pe pagina sa de Facebook rezultatele „experimentului”, însă la final situația a devenit mult prea ciudată pentru el și a decis să nu le mai facă publice.

„Mi-am închis contul, având salvate doar câteva capturi de ecran, rămase de când am trimis prietenilor mei. Înainte să fac „experimentul ăsta” știam că o să vreau să postez pe Facebook poate un album amuzant cu replici dubioase primite, dar situația a devenit atât de ciudată încât nu am mai vrut să stau pe aplicație și am scris o postare mai serioasă apoi.”

 

O problemă atât online, cât și în viața reală

În urma experimentului său, Bogdan a declarat pentru Monitorul de Cluj că pentru fete acest lucru se întâmplă constant și chiar și în viața reală, iar bărbații au nevoie de mai multă educație.

„Cum au spus și prietenele și iubita mea: eu am rezistat doar o zi, primind mesaje de genul acesta, și apoi le-am oprit, însă ele nu au cum să le oprească pentru că sunt prezente contant și în viața reală. Poți să pui stop la toate aplicațiile, dar dacă un străin începe să te hărțuiască pe stradă, în autobuz, să te jignească sau, mai rău, să te atingă, ce faci în situațiile respective?”

 

Comportamentul unor bărbați și situațiile prin care femeile sunt nevoite să treacă, l-au făcut pe Bogdan să se simtă neputincios:

„Mă simt mereu neputincios și furios când mi se spun întâmplări trăite, de felul acesta, când știu că persoana dragă nu e sau nu a fost în siguranță în momentele respective. Cred că e nevoie și de o educație emoțională pentru bărbați, să înțeleagă cum e ok să exprimi și să îți arăți interesul pentru cineva. Să știe că „nu” sau „nu sunt sigură” înseamnă NU. Să accepte politicos un refuz, să nu insiste, să vorbească politicos și pe internet, pe care îl vrem cu toții un loc civilizat.”

O formă de hărțuire

„Problema nu e abordarea, ci felul în care abordezi. Cred că hărțuirea trebuie condamnată ferm și de către bărbați și mă bucur că discuția pe subiectul acesta ia amploare, că tot mai multe voci feminine aduc în față o problemă imensă, gravă și reală, ascunsă sub preșul lui nu e așa mare lucru”, a încheiat Bogdan.

 

Sursa: monitorulcj.ro coral