Șeful Poliției Dej, reținut de DNA Cluj, pentru fapte de corupție, este acuzat și să își jignea în ultimul hal subalternii. 

”Gunoi, zero barat, popor de sclavi, români proști!”, erau injuriile adresate de comisarul șef Marton Elek, șeful Poliției Dej, subalternilor. Este vorba despre o femeie și un bărbat, pe care Elek îi jignea zilnic, furios că nu își fac treaba.

”În intervalul august 2020 – septembrie 2022, suspectul Marton Elek, în calitatea menționată mai sus, în repetate rânduri, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a adresat expresii jignitoare lucrătorilor de poliție din cadrul Poliției Municipiului Dej și din cadrul Secției Rurală de Poliție Dej”, precizează procurorii DNA Cluj.

Acesta a profitat de o schemă pusă la punct de șeful IPJ Cluj de la acea dată, Mircea Rus, cu ajutorul șefei de personal Paula Bob și a adjunctului său, Daniel Graur, pentru a sta interimar la conducerea Poliției Dej pe o perioadă nedeterminată, arată Știri de Cluj.

Nu este clar care erau beneficiile lui Mircea Rus și a celorlalți din această înțelegere, dar unele surse spun că ar fi vorba despre favorizarea unor interlopi locali, protejați de polițiști. 

coral