Fosta soție a lui Vladimir Putin a dezvăluit lucruri despre relația lor într-o biografie a președintelui rus.
Președintele Putin este renumit pentru faptul că ține Occidentul în suspans cu privire la fiecare mișcare a sa și se pare că acest lucru se transpune și în viața sa personală. Se știu foarte puține lucruri despre viața lui Putin din spatele scenei, dar fosta sa soție, Lyudmila Aleksandrova Ocheretnaya, a oferit o scurtă perspectivă asupra versiunii sale.

Dezvăluirile fostei soții a lui Vladimir Putin

Într-o biografie a lui Putin din 2002, publicată în Foreign Policy, femeia a declarat că a fost nevoită să dea naștere singură primului copil al cuplului. Ea a spus că a chemat un taxi să o ducă la spital, deoarece Vladimir Putin era plecat într-o călătorie de afaceri.

Ea a susținut că, la întoarcerea sa, Putin a ordonat ca fetița să fie numită Maria, după numele mamei sale, deși soția sa prefera Natascha.

Lyudmila a spus: „Am fost în lacrimi. Dar apoi am realizat că nu exista nicio altă opțiune, fiica mea urma să se numească Maria”.

Ea și-a amintit că era jenată de întârzierea obișnuită a soțului ei de atunci. „După o oră, aproape că plângeam de umilință.”

Ea a afirmat că Putin ar fi folosit tacticile KGB – agenția de securitate a Uniunii Sovietice – pentru a se asigura că este de încredere și a o verifica.

În 2011, presa germană a publicat dosare ale agenției de spionaj vest-germane BND care îl acuză pe Putin că ar și-ar fi bătut soția.

Lyudmila s-ar fi împrietenit cu un agent de interpretare și fi făcut mai multe dezvăluiri, spunând că soțul ei a folosit „violența domestică și a avut]numeroase aventuri sexuale”.

O figură discretă, Ludmila a preferat să stea departe de lumina reflectoarelor, în așa măsură încât apariția sa la inaugurarea soțului ei a fost un subiect de prima pagină a ziarelor.

În presa rusă au fost publicate numeroase afirmații potrivit cărora Putin ar fi avut aventuri cu femei.

O investigație a Proekt Media publicată în noiembrie 2020 susținea că acesta mai are o fiică, născută în martie 2003, cu o milionară rusă.

În aprilie 2008, Moskovsky Korrespondent a relatat că Putin a divorțat de Lyudmila și s-a logodit cu medaliata olimpică cu aur Alina Kabaeva. Povestea a fost negată, iar ziarul a fost închis.

Putin și Lyudmila au confirmat că mariajul lor s-a încheiat în iunie 2013, după aproape 30 de ani de relație.

O traducere a declarației de divorț, publicată la vremea respectivă de Associated Press, spunea următoarele „A fost decizia noastră comună. Nu-mi place publicitatea, iar zborurile sunt dificile pentru mine”.

Declarația a fost imediat pusă sub semnul întrebării, întrucât Lyudmila a declarat în autobiografia oficială a familiei Putin că și-a cunoscut soțul în timp ce lucra ca însoțitoare de zbor pentru Aeroflot.

Cum s-au cunoscut cei doi

Un prieten o invitase la Leningrad pentru câteva zile, unde au mers la teatru împreună cu Putin și un prieten.

„Putin era îmbrăcat foarte modest. Aș spune chiar că era prost îmbrăcat. Arăta foarte neatractiv. Nu i-aș fi acordat nicio atenție pe stradă.”, a spus ea.

În ciuda aparentei sale dificultăți de zbor, ea zbura de la Kaliningrad la Leningrad de fiecare dată când aveau o întâlnire.

„Trei sau patru luni mai târziu, știam deja că acesta era bărbatul de care aveam nevoie”, declara ea mai târziu.

Cuplul s-a căsătorit în iulie 1983 și au împreună două fiice – Maria, născută în 1985, și Ekaterina, născută în anul următor. coral