Emil Boc pare că se pregătește pentru pariul vieții: candidatură la prezidențiale în 2024. Îl vor alege românii pe Emil Boc pentru ce a făcut bine la Cluj sau își vor aminti de perioada crizei când era premier?

Jurnalistul Alex Livadaru: „Interesantă teoria lui Sebastian Lăzăroiu, cum că în 2024, la Cotroceni, ar putea ajunge Emil Boc.
Mi-e greu să cred asta. Dar nu spun că e imposibil.

Pe de altă parte, românii au demonstrat la alegerile pentru funcția de președinte că votează deschis și că nu se împiedică de etnie sau confesiune religioasă.
Dar ca să ajungă Emil Boc la Cotroceni, ar trebui ca cei mai mulți români să înțeleagă/ să accepte că măsurile nepopulare luate în timpul crizei din 2008-2009 au fost necesare. Sau să le uite/ să le ierte.

Sunt mai multe care ar trebui să se întâmple până atunci. Poate nici măcar generațiile celor mai afectați de acele măsuri nu ar mai fi pe listele electorale sau nu s-ar mai prezenta la vot.

Deocamdată, România este sub blestemul alegerilor. Căci dacă nu sunt alegeri locale, sunt parlamentare. Dacă nu sunt nici locale, nici parlamentare, atunci sunt europarlamentare. Și dacă nu sunt nici locale, nici parlamentare, nici europarlamentare, sunt prezidențiale.

Iar atunci când credeți că s-au terminat alegerile și că toată lumea de apucă de reforme sau își suflecă mânecile să facă treabă în țara asta, stați puțin, că-s alegeri la PNL, USR-PLUS sau PSD.

Veți întreba: dar ce legătură e între viața unei organizații private (partid) și administrarea țării? Păi este, că organizația privată e partid aflat la guvernare, iar candidații la președinția formațiunii nu vor să-i supere pe baronii locali care le-ar putea da sau nu voturi”.

Sebastian Lăzăroiu: „(PSD) nu are un candidat (la prezidențiale – n.n.), de aia unii trag cu ochiul spre Geoană (Mircea Geoană), dar e complicat. Deși îi dau dreptate lui Ciolacu, că sunt șanse mari să avem un președinte de stânga în 2024, și eu cred asta, dar nu va fi (Geoană), va fi Emil Boc.

Emil Boc e cel mai de stânga, dar stânga autentică. PSD nu e de stânga, știm bine că nu e. Ca personalitate politică, Emil Boc e structural un om de stânga. Cunoaște bine și a văzut toate deciziile, cât a fost prim-ministru.

Cred că da, Emil Boc se pregătește pentru asta. Nu l-am văzut niciodată atât de des apărând la televizor, la Antena 3, care l-a desființat cât a fost prim-ministru și la multe posturi… Are apariții foarte dese, probabil era o variantă pentru șefia PNL, știu că a și fost curtat de tabăra care acum îl susține pe Cîțu.

Și Boc ar fi câștigat în fața lui Orban, nu la un scor mare, dar el și-ar fi expus șansele de a deveni președinte în 2024, ar fi fost cam devreme să pui în funcția de președinte PNL încă din septembrie. Ăsta a fost calculul.” coral