News Flash:

Cum pot afla romanii care este secția lor de votare, fără să se deplaseze la sediul primăriilor

23 Mai 2019
1473 Vizualizari | 0 Comentarii
Registrul electoral

Prin accesarea Registrului electoral, românii pot verifica înscrierea în evidenţele electorale, nefiind necesară deplasarea acestora la sediul primăriilor.

Românii care merg la vot pe 26 mai, şi nu numai, pot afla cu ajutorul CNP-ului care este secţia unde pot vota, cu toate datele de localizare a acesteia, prin intermediul Registrului electoral, un sistem informatic naţional de înregistrare a datelor de identificare ale cetăţenilor cu drept de vot şi a informaţiilor privind arondarea acestora pe secţii de votare.

Registrul este administrat de Autoritatea Electorală Permanentă şi conţine toţi cetăţenii români care au drept de vot.

Astfel, primarii au responsabilitatea de a opera în acest sistem informatic înregistrarea şi actualizarea datelor de identificare ale alegătorilor şi a informaţiilor privind arondarea acestora pe secţii de votare, potrivit Autorităţii Electorale Permanente.

Numărul total de cetăţeni cu drept de vot înscrişi în Registrul electoral la data de 28 februarie 2019 este de 18.937.258, cu 200 mai mulţi faţă de ultima informare publică realizată de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) pe această temă, potrivit căreia, la data de 31 decembrie 2018 figurau în Registrul electoral 18.937.058 de alegători români.

Sursa: ziuadecj.realitatea.net

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

alegeri europarlamentare 26 mai registrul electoral
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1054 (s) | 22 queries | Mysql time :0.032358 (s)