Între siluetă și costumul de baie pe care alegem să îl purtăm există o legătură foarte strânsă. Sezonul cald este la doar câteva zile distanță iar provocarea va începe pe plajă. Oferta de costume de baie este nelimitată, însă nu orice model se potrivește oricărui tip de siluetă.

Conform experților, există cinci tipologii de siluetă feminină: tipul androgin, clepsidră, triunghi, triunghi inversat și oval. Astfel, primul pas în alegerea corectă a costumului de baie constă, de fapt, în determinarea tipului tău de siluetă. Iar noi îți vom da câteva exemple de modele care te avantajează. Aceleași reguli pot fi aplicate și atunci când cumperi lenjerie intima pentru dama.

Silueta androgină

Te încadrezi în această tipologie dacă dimensiunea bustului este similară cu cea a șoldurilor iar talia rămâne pe aceeași linie. Misiunea ta este să creezi iluzia formelor acolo unde acestea nu sunt conturate. Un costum de baie din două piese, în care sutienul este prevăzut cu burete de susținere și cu volane, va crea volum în zona bustului. Volanele sunt binevenite și pe slip, în același scop, de a crea volum pe șolduri. De asemenea, poți miza pe costume de baie intregi decupate în zona taliei, care vor crea iluzia unei siluete clepsidră.

Corpul în formă de triunghi

În această tipologie se încadrează femeile cu șoldurile mai late decât bustul. Pentru a echilibra proporțiile ai nevoie de un costum de baie din două piese în care sutienul joacă rolul principal. O piesă de tip push-up, dublată cu burete care oferă volum sânilor, te va ajuta să obții un look armonios. Mizează pe imprimeurile mari, care creează iluzia unei siluete clepsidră, sau încearcă dungi verticale care distrag atenția de la proporții.

Silueta clepsidră

Forma de clepsidră definește silueta ideală. Bustul și șoldurile au aceeași dimensiune iar talia este bine definită. Dacă te încadrezi în această tipologie ești o fericită! Oorice model de costum de baie îți vine perfect. Pentru a puncta totuși câteva aspecte care te avantajează, alege sutienul cu cupă care oferă susținere sau costumele de baie întregi cu decupaje, care evidențiază forma de clepsidră. De asemenea, bikini în culori aprinse accentuează formele.

Triunghiul inversat

Bustul generos, șoldurile înguste și talia nedefinită sunt cele trei caracteristici ale acestui tip de siluetă. Ai nevoie de un costum de baie care micșorează vizual bustul și oferă volum pe șolduri. Bikini cu talia înaltă creează dimensiune în zona șoldurilor iar sutienele tip bandeau sau bustierele micșorează vizual bustul.

Silueta ovală

Bustul generos, talia mai mare decât bustul și șoldurile, iar șoldurile mai înguste decât umerii. Pare complicat, totuși este ușor de echilibrat. Ideea de bază este să creezi linia taliei, astfel încât bustul și șoldurile să devină proporționale. Folosește costume de baie cu decolteu asimetric, volane, cordon în talie și imprimeuri care creează iluzia formelor.

În esență, micile trucuri generează efecte mari. Totul ține de alegerea corectă a costumului de baie!

  coral