Spre deosebire de femei, bărbații nu își fac colecții de încălțăminte. Însă și ei au nevoie de câteva perechi de pantofi în stiluri diferire pentru a putea face asocierile corecte în ținute. De obicei, bărbații preferă pantofii sport pentru că sunt extrem de confortabili și pentru că au senzația că îi pot purta la orice. Dar lucrurile nu stau chiar așa. Pantofii sport merg la ținute sport și casual, bocancii și ghetele se potrivesc la outfit-uri smart casual, pantofii Oxford și Derby la vestimentația office sau de eveniment, și așa mai departe. Iată câteva sfaturi utile care te vor ajuta să îți organizezi colecția de încălțăminte, astfel încât să poți combina ușor și cu stil pantofii în ținute.

Cumpără-ți încălțăminte variată

Încearcă să nu faci obsesie pentru un anumit tip de pantofi. Sau chiar dacă preferi un anumit stil, cumpără modele diferite. De exemplu, dacă îți place încălțămintea sport, cumpără modele de diferite de adidasi de barbati. Astfel, dacă vei avea o pereche de sneakers, îi vei putea asocia la ținute smart casual și chiar la costum. O pereche de runners merg atât la jeans și tricou, cât și la o ținută sport. Găsește, în mod ideal, pantofi care merg în cât mai multe combinații de stil și cromatice.

Alege încălțăminte în funcție de sezon

Este obligatoriu să ai măcar două perechi de pantofi pentru fiecare sezon. Pentru vară alege sneakers și mocasini, pentru toamnă și primăvară ghete și pantofi Derby, pentru iarnă bocanci de barbati sau cizme. Vei putea face combinațiile de piese astfel: vara, sneakerșii merg atât la un costum casual, cât și la chinos scurți și cămașă, jeanși și tricou sau la o ținută estivală; primăvara și toamna, ghetele Chelsea arată bine atât la pantaloni din stofă și palton, cât și la costumul office sau la jeans și geacă de piele, la fel și pantofii Derby; iarna, poți purta bocancii la orice, mai puțin la costumul office.

Încalță-te în funcție de ocazie

După cum știi deja, pantofii dau accentul final al unei ținute. Încălțămintea este elementul care poate ridica sau poate distruge o ținută. Dacă ai ales să porți un costum pentru un eveniment relaxat, poți să îl porți cu sneakerși minimaliști, însă dacă evenimentul este formal, neapărat poartă pantofi Oxford negri sau bleumarin. Pantofii maro se poartă la costumul de birou și doar pe timpul zilei. Dacă mergi la o întâlnire cu prietenii în oraș, chiar dacă alegeți un restaurant, nu purta pantofi de costum la o ținută cu chino, cămașă și sacou. În acest caz mergi pe o pereche pantofi sport, care dau un aer relaxat ținutei. Iar la birou, nu purta niciodată runners sau alți pantofi dedicați disciplinelor sportive.

 

coral