Primăvara își intră încet, încet în drepturi iar noi ajungem din nou în punctul în care ne apucăm de curățenia temeinică din casă. Și ce prevestește mai bine anotimpul cald decât geamurile perfect curățate? Ne înarmăm cu răbdare, pregătim cele necesare: echipamente curatenie și detergenti profesionali, și trecem la treabă. 

<![endif]–>

Pregătirea

Pasul de pregătire este foarte important, întrucât are menirea de a-ți ușura munca și procesul de curățare. În această etapă este bine să dai la o parte perdelele, draperiile, plasele pentru țânțari și să îndepărtezi orice ghiveci sau obiecte de pe pervaz. Apoi, cu ajutorul unei perii și a unei cârpe, se curăță ușor depunerile solide de pe rama geamurilor și de pe pervaz, după care se șterge praful și eventualele pânze de păianjen de pe acestea.

Curățarea

În aceasta etapă este bine să ai la îndemăna soluția specială pentru geamuri, o găletușă cu apă, o racletă și prosoape de hârtie. Poți începe procesul de curățare cu geamurile exterioare urmând apoi să treci la cele interioare. Acum se curăță bine rama și se pulverizează soluția specială pe toată suprafața geamurilor. Ține cont că racleta trebuie ștearsă cu regularitate pentru a evita ca excesul de soluție să se prelingă înapoi pe geam.

Uscarea

După ce s-a realizat curățarea propriu-zisă a geamurilor, este indicat să îndepărtezi orice urmă de apă sau soluție cu o cârpă din microfibră, aceasta este delicată cu geamurile și are o putere de absorbție destul de mare. Pentru a evita ca geamurile să rămână cu urme inestetice după curățare, este bine să alegi o zi în care soarele nu bate foarte puternic.

De asemenea, tot acum este bine să te asiguri că nu mai există nici un fel de murdărie pe pervaz, pe ramă și pe mânerele geamurilor.

După ce totul este lună, poți să pui la loc perdelele, draperiile și celelalte obiecte care au fost îndepărtate în etapa de pregătire a curățeniei.

După cum ai văzut, curățarea geamurilor nu este deloc un proces dificil, mai ales că în ziua de astăzi găsim cu ușurință soluții și echipamente de curățare speciale, care ne ușurează munca casnică.

  coral